Συνάντηση της «Μαύρης Διεθνούς» στη Φλωρεντία

Συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς διοργάνωσε σήμερα στη Φλωρεντία ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

by Times Newsroom

«Για μένα είναι μια όμορφη μέρα σε μια όμορφη πόλη, για πρώτη φορά είναι δυνατή μια άλλη πλειοψηφία στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου που μετείχαν Ακροδεξιά κόμματα της λεγόμενης «Μαύρης Διεθνούς» από 12 ευρωπαϊκές χώρες, υπό τον τίτλο «Ελεύθερη Ευρώπη”.

Στο συνέδριο μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς και ο Γκέερτ Βίλντερς που αναδείχθηκε νικητής στις πρόσφατες εκλογές στην Ολλανδία.

Στο μήνυμά της η Μαρίν Λεπέν εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζει την ιστορία και τους πολιτισμούς μας, μας βλέπει ως προϊόντα και βλάπτει τον λαό μας. Σε μια εποχή που η ΕΕ ετοιμάζεται να αλλάξει και να απλοποιήσει το σύμφωνο μετανάστευσης, πρέπει να κινητοποιηθούμε επειγόντως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» είπε η Λεπέν και πρόσθεσε : «Για την κυρία φον ντερ Λάιεν, η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα, αλλά έργο. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα αφήσουμε τις Βρυξέλλες να κυβερνήσουν εις βάρος των ζωών των ευρωπαϊκών λαών».

Ο Βίλντερς στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Σαλβίνι «πηγή έμπνευσης και θα παραμείνεις πάντα έτσι».

«Η Λέγκα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με σοσιαλιστές και κομμουνιστές»

Από την πλευρά του ο Σαλβίνι κάλεσε «την κεντροδεξιά να διαλέξει ανάμεσα στη συνεργασία με σοσιαλιστές και κομμουνιστές και σε μια δεξιά κυβέρνηση», ζητώντας να υιοθετηθεί το «ιταλικό μοντέλο» και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις ευρωεκλογές. «Καλώ τη δεξιά που είναι ενωμένη στην Ιταλία να κάνει το ίδιο και στην Ευρώπη, χωρίς καμία εμπλοκή: έχουμε την ευκαιρία, η Λέγκα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με σοσιαλιστές και κομμουνιστές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Σαλβίνι επιτέθηκε σκληρά στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι και κατέκρινε τον ευρωπαϊκό κανονισμό που από το 2035 στοχεύει να ενθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση σε κυβερνητικούς συμμάχους να ετοιμάσουν σχέδιο ανάπτυξης για την πυρηνική ενέργεια στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com