Νέο oθωμανικό όραμα από τον Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά της»

Αναστάτωση από δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak για απόπειρα πραξικοπήματος

by Times Newsroom

Το νέο οθωμανικό του όραμα διατύπωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τρίτη (6/6) τονίζοντας πως «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία».

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το πρωί της Τετάρτης (7/6) ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι «σε Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική, και Βαλκάνια η Τουρκία είναι το όνομα της ελπίδας και της αγάπης».

«Γίναμε μάρτυρες πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία, και εκ μέρους μου, του έθνους μου και του λαού μου, ευχαριστώ όλους τους φίλους μας που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Έτσι, για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε πως από η Τουρκία όχι μόνο στην κοντινή της περιοχή, αλλά από την Αφρική μέχρι και την Ασία, από την Λατινική Αμερική στα Βαλκάνια, από την Μέση Ανατολή μέχρι και τον κόσμο του Ισλάμ, είναι το όνομα της αγάπης, της ελπίδας, της φροντίδας, της αντίστασης» υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Την περίοδο των κυβερνήσεών μας, αναδείχθηκαν τα σημεία για το που έφτασε η ήπια δύναμη και η σφαίρα επιρροής της χώρας μας την περίοδο της διακυβέρνησης μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί όσων διαβάζουν διπλωματία, όπως και την πολιτική, με τα παλιά στενά στερεότυπα, για την τουρκική εξωτερική πολιτική. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία και ότι είναι μια χώρα πολύ μεγαλύτερη από 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Yeni Safak: Σήμανε συναγερμός για απόπειρα πραξικοπήματος

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, η οποία ανέφερε ότι πριν από τις εκλογές υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα στρατόπεδα ήταν σε επιφυλακή από τις 13 έως και τις 29 Μαΐου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά τις εκλογές στην χώρα.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, υπάρχουν υποψίες από στρατιωτικούς για άλλους στρατιωτικούς και ίσως υπάρχουν καρατομήσεις από την πλευρά του Ερντογάν.

O Καλίν ανέλαβε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Την Τρίτη (6/6) πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών από τον Φιντάν στον Καλίν. Όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων το Show TV: «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήρθε η αλλαγή στην γραφειοκρατία. Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν, διορίστηκε στην ΜΙΤ.

Ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς έγινε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Για πολλά χρόνια ήταν το δεξί χέρι του προέδρου Ερντογάν και έγινε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Τη θέση του Χακάν Φιντάν, την ανέλαβε ο Ιμπραήμ Καλίν».

Τούρκοι αναλυτές: Με την Ελλάδα έχουμε πολλές διαφορές, δεν είναι μια

Την ίδια στιγμή οι τούρκοι αναλυτές συνεχίζουν να αναφέρονται στα ελληνικά νησιά και τις νησίδες. Ειδικότερα, ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, αναλυτής, απόστρατος επικεφαλής διευθυντής πληροφοριών τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρθηκε στα στρατιωτικοποιημένα νησιά και τα 152 νησιά και νησίδες που όπως αναφέρει, πρέπει να συζητηθούν.

«Υπάρχουν οι διαφορές στη Μεσόγειο και την Κύπρο. Υπάρχουν τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχουν τα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Υπάρχει το ζήτημα του FIR όπως και των περιοχών ευθύνης για έρευνα και διάσωση. Υπάρχει το θέμα των χωρικών υδάτων σε σχέση με τον εναέριο χώρο. Αυτά δεν αλλάζουν και στην Τουρκία δεν υπάρχει κάποια κυβέρνηση που να εμφανιστεί στον λαό και να πει πως ”εγώ έτσι θα κάνω”. Αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν με συνομιλίες αλλά όχι όπως το επιθυμεί η Ελλάδα» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή