Nordic Monitor: Το σχέδιο Ερντογάν να μετατρέψει τα Κατεχόμενα σε κέντρο ανομίας που θα ανθεί το οργανωμένο έγκλημα

Σε κέντρο ανομίας που θα ανθεί το οργανωμένο έγκλημα, θέλει να μετατρέψει ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, όπως αποκαλύπτει το Nordic Monitor.

by Times Newsroom

Η  τοποθέτηση του νεοεθνικιστή, Μετίν Φεϊζιόγλου ως «πρέσβη» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα είναι το τελευταίο γεγονός που δείχνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να μετατρέψει την περιοχή στο νησί της Μεσογείου σε «παράδεισο» για δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τζόγου και διακίνησης σεξουαλικών δικτύων που μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στο Nordic Monitor ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία η απόφαση του Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον Μετίν Φεϊζιόγλου, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο επικεφαλής στο ψευδοκράτος.

Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο, δόλιο σχέδιο πίσω από αυτό, δεδομένου ότι ο Φεϊζιόγλου συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalc?) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν ενοχοποιήθηκαν για δολοφονίες, σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία.

Ο Φεϊζιόγλου έχει μακρά ιστορία με νεοεθνικιστές, βοήθησε τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο το 2014 και έκανε επιτυχώς εκστρατεία για την απελευθέρωση διαβόητων προσωπικοτήτων που συνωμοτούσαν κατά της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Ερντογάν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα του τουρκικού κράτους. Ως ανταμοιβή για την υπηρεσία του, διορίστηκε «πρέσβης» στα κατεχόμενα στις 31 Οκτωβρίου του 2022, καθιστώντας τον ουσιαστικά «κυβερνήτη» του αυτοαποκαλούμενου «κράτους» που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Τα κατεχόμενα όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, είναι ήδη μια χώρα ανομίας, έδρα για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις οργανώσεις μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα. Εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς εργάζονται για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ??από τα τουρκικά σύνορα.

 

 

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, ναρκωτικών και σεξ σχεδιάστηκαν για να παρασύρουν Τούρκους αλλά και ξένους σε σχέδια που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με αυτές τις άθλιες ομάδες που είχαν επίσης παρεισφρήσει μέσα σε τουρκικά κυβερνητικά ιδρύματα, ενώ εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς αστυνομίας και εισαγγελείς που επιχείρησαν να τις καταστείλουν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές σε αυτές τις ομάδες έχουν στρατολογηθεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και τα κατεχόμενα, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Το πώς οι νεοεθνικιστές χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα για τους στόχους τους αποκαλύφθηκε σε μια δικαστική υπόθεση το 2011, όταν η αστυνομία στη δυτική επαρχία της Σμύρνης άρχισε να ερευνά μία καταγγελία για κύκλωμα πορνείας,εντοπίζοντας τελικά ένα εξελιγμένο δίκτυο κατασκοπείας , με εκβιασμούς και παγίδες όπου το σεξ με γυναίκες συνοδούς χρησιμοποιούνταν για να δελεάσουν στόχους, να αναπτύξουν περιουσιακά στοιχεία και να εξάγουν κρίσιμες πληροφορίες.

Καθώς η έρευνα βάθαινε, ενοχοποιήθηκαν όχι μόνο δεκάδες στρατιωτικοί, αλλά και πράκτορες πληροφοριών, αστυνομικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Το δίκτυο στόχευε επίσης αξιωματικούς από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών που ήταν τοποθετημένοι στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Ένα από τα βασικά έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους περιείχε μια λεπτομερή μυστική επιχείρηση στα κατεχόμενα που παρέχει ένα σχέδιο για το πώς ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι εθνικιστές/νεοεθνικιστές συνεργάτες του χρησιμοποίησαν την περιοχή και συνεχίζουν να την εκμεταλλεύονται για να προωθήσουν τους πολιτικούς τους στόχους.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι πολλοί από αυτούς τους υπόπτους στην υπόθεση του 2011 που ενεπλάκησαν στη διεξαγωγή παράνομων επιχειρήσεων επιβραβεύτηκαν αργότερα από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ο διορισμός του Φεϊζιόγλου ήταν απλώς το τελευταίο κομμάτι του παζλ που ξεκαθαρίζει την εικόνα για τους παρατηρητές της τουρκικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ανησυχητικό για όσους παρακολουθούν τις νεοεθνικιστικές και ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες και μελετούν τα σχέδιά τους.

Επομένως, δεν θα ήταν λάθος να προβλέψουμε ότι τα κατεχόμενα θα χρησιμοποιηθούν ως εφαλτήριο για να υποστηρίξουν το καθεστώς Ερντογάν και τους /εθνικιστές νεοεθνικιστές συνεργάτες του, να κάμψουν την αντίσταση στο μπλοκ της τουρκικής γραφειοκρατίας και της αντιπολίτευσης και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. To κατασχεθέν σχέδιο για την Κύπρο δίνει μια σαφή εικόνα του τι να περιμένουμε. Το σχέδιο ήταν μεταξύ μιας δέσμης εγγράφων που ανακαλύφθηκε σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με το όνομα Pandora σε έναν σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης στο εξοχικό σπίτι του κύριου υπόπτου, του αφεντικού του οργανωμένου εγκλήματος Μπιλγκίν Οζκαϊνάκ , στις 9 Μαΐου του 2012.

Η κρυπτογράφηση «έσπασε» από ειδικούς πληροφορικής που είχαν εξουσιοδοτηθεί από το δικαστήριο και το περιεχόμενο του αρχείου αποκάλυψε ονόματα περιουσιακών στοιχείων, στελέχη, σήματα και ένα τεράστιο αρχείο μυστικών στρατιωτικών και κυβερνητικών εγγράφων που αποκτήθηκαν μέσω της «πρακτικής honey-trap» και άλλων μεθόδων. Το αρχείο powerpoint, με το όνομα KKTC Yap?.pptx, προετοιμάστηκε από τον Eράι Ερκάν, τότε υπολοχαγό και τώρα συνταγματάρχη στο στρατό.

«Η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε ό,τι θέλουμε εδώ χωρίς να μας εμποδίζει η αστυνομία ή το δικαστικό σώμα», καταλήγει το έγγραφο κάτω από ένα κεφάλαιο με τίτλο «Κυπριακές Ευκαιρίες». Το έγγραφο υποβλήθηκε για επανεξέταση στον πρώην συνταγματάρχη Τσοσκούν Μπασμπούγκ, με την κωδική ονομασία Coco, ο οποίος ήταν στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και άρχισε να εργάζεται ως αναπληρωτής του Οζκαϊνάκ μετά τη συνταξιοδότηση.

Ο Eρκάν παρουσίασε τις τρέχουσες επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των περιουσιακών τους στοιχείων και κάνοντας συστάσεις για το πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους. Δηλώνοντας ότι τα ναρκωτικά, το παράνομο σεξ και το αλκοόλ ήταν ευρέως διαδεδομένα στα κατεχόμενα, ο Ερκάν είπε ότι το περιβάλλον είναι ώριμο για επιχειρήσεις που στοχεύουν εξέχουσες προσωπικότητες, γραφειοκράτες, ακαδημαϊκούς και πλούσιους ανθρώπους.

Είπε ότι τα νυχτερινά κέντρα όπως τα «Playboy, Sexylady, Lipstick, Crazy & Kings, Yakamoz και Μεξικό», όπου εργάζονται γυναίκες που διακινούνται από ξένες χώρες, ήταν οι πιο σημαντικοί χώροι για παράνομο σεξ. Ναρκωτικά ήταν επίσης διαθέσιμα σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ. Μια υπηρεσία σεξ VIP παρεχόταν σε ξενοδοχεία, με το έγγραφο να ονομάζει μέρη όπως το Merit, το Cratos, το Jasmine Court και το GoldenTulip ως ξενοδοχεία, όπου η νεοεθνικιστική ομάδα είχε τη δική της ομάδα συνοδείας που εργαζόταν για στόχους.

Ο τζόγος είναι επίσης μία συχνή δραστηριότητα στα ξενοδοχεία, και σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί της τουρκικής στρατιωτικής φρουράς στο νησί παίζουν, παρόλο που οι στρατιωτικοί κανονισμοί απαγορεύουν την εν λόγω δραστηριότητα. Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα παρόμοιο κύκλωμα σεξ υπήρχε επίσης σε πανεπιστήμια, ειδικά στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Girne και στο Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής.

Ολόκληρη η επιχείρηση στο νησί διευθυνόταν από τον συνταγματάρχη Φικρέτ Χαλούκ Βεργκιούλ, ο οποίος επέβλεπε ομάδες που εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία και πανεπιστήμια. Κάτω από αυτόν, μια ειδική ομάδα συνοδείας VIP διευθυνόταν από τον συνταγματάρχη Μπιρόλ Καχραμάν.

Ο Βεγκιούλ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον στρατό το 2014 και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Οι ομάδες συνοδών στα πανεπιστήμια διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Ρεσάτ Τιμουτσίν Οζκάν, ο οποίος παρείχε ειδικές υπηρεσίες σε πελάτες που ήθελαν να κάνουν σεξ με ανήλικα κορίτσια. Ομάδες συνοδείας σε νυχτερινά κέντρα διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Kαχραμάν.

Ο λοχαγός Ουμίτ Τοπάλογλου, διηύθυνε μια «ειδική» ομάδα, η οποία αποτελούνταν από τέσσερις γυναίκες πράκτορες που εργάζονταν για τον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα. Οι πιο πολύτιμες πληροφορίες ελήφθησαν από αυτήν την ομάδα λόγω της εύκολης πρόσβασής τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό, σύμφωνα με σημείωση στο έγγραφο.

Η «συμμορία» επεξεργάστηκε επίσης σχέδια για να φιλοξενήσει και να οργανώσει ακαδημαϊκά συνέδρια σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα και να καλέσει μέλη του δικαστικού σώματος και ακαδημαϊκούς τους οποίους σχεδίαζαν να εκβιάσουν και να μετατρέψουν σε «περιουσιακά στοιχεία» στέλνοντας ιερόδουλες στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. «Δεν υπήρχε κανείς που να μπορούσε να πει «όχι» στις γυναίκες που στέλναμε αργά το βράδυ», ανέφερε το έγγραφο, υποδηλώνοντας ότι το σχέδιο είχε ήδη δοκιμαστεί και είχε δώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα για τη συμμορία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή