Ο Χρήστος Ξενοκώστας παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Ανάμεσα στις γραμμές, τα δοκιμαζόμενα όρια μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς»

by Times Newsroom

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Ξενοκώστα «Ανάμεσα στις γραμμές, τα δοκιμαζόμενα όρια μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς» παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Παλλήνης.
Σε χαιρετισμό της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, που διαβάστηκε στην εκδήλωση καθώς η ίδια δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον συγγραφέα για το βιβλίο του και τόνισε ότι χρειάζεται η άσκηση πολιτικής με αποτέλεσμα, που οδηγεί στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και η οποία προκύπτει από κεντρικές αποφάσεις με ιδεολογικό πρόταγμα.
Εξίσου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος επισήμανε την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμάτων μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από το ζήτημα πρόσβασης στην ενημέρωση, τη διεύρυνση ανισοτήτων, τα προβλήματα στην εκπαίδευση κ.λπ.,όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση
Μιλώντας για το βιβλίο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, επισήμανε ότι δεν είναι ξεπερασμένη η διάκριση μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Αντιθέτως, είναι βαθιές οι διαχωριστές γραμμές, ενώ δεν υπάρχει μία ενιαία Αριστερά, όπως και Δεξιά, προσέθεσε. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν λύσεις και προτάσεις που προχωράνε μόνες τους και υπογράμμισε την ανάγκη πρωτοβουλίας των κινήσεων για να δίνονται απαντήσεις στα προβλήματα, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τα ζητήματα του θέτει το βιβλίο, επισήμανε ότι ως κοινωνία και ως χώρα θα είμαστε ανέτοιμοι για τα όσα φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Σήμερα, σημείωσε, έχουμε διεύρυνση ανισοτήτων, ότι δίνονται ευκαιρίες σε λίγους και ισχυρούς, και έκανε λόγο για έλλειψη κοινωνικής συνοχής. Το κεντρικό δίλημμα, κατά τον κ. Κατρίνη, εστιάζεται στη δημοκρατική μεταρρύθμιση και την πρόοδο, αναφέροντας ότι υπάρχει η αναγκαιότητα για ένα μέλλον όπου η Κεντροαριστερά θα είναι ο κεντρικός πόλος, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο νυν δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, κατά τον οποίο τόνισε πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε τις απόψεις και τις ιδέες μας με έμφαση στον άνθρωπο.
Παίρνοντας τον λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου, αφού ευχαρίστησε ομιλητές και παρευρισκομένους, έκανε μια σύντομη παρουσίαση των ζητημάτων που εξετάζει το βιβλίο του.
Σημειώνεται πως λόγω της θλιβερής επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τη θλίψη τους και την αγωνία τους για να δοθούν απαντήσεις τόσο για τους συγγενείς των θυμάτων όσο και για ολόκληρη την κοινωνία.
Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Παύλος Παπαδόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κ. Ξενοκώστας μέσα στις 80 σελίδες του βιβλίου δίνει ένα απόσταγμα πολλών βιβλίων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com