Οφειλές τρίτων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για παροχές υπηρεσιών υγείας

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

by Times Newsroom

Με ερώτησή του με τίτλο «Οφειλές τρίτων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για παροχές υπηρεσιών υγείας» προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, ζητά να γίνει ενημέρωση επί των οφειλών τρίτων προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, στην ερώτησή του, αναδεικνύει το ζήτημα της συσσώρευσης οφειλών εξόδων νοσηλείας και γενικότερα παροχών υγείας από ασφαλιστικούς φορείς προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεδομένου ότι οι στρατιωτικές μονάδες υγείας παρέχουν υπηρεσίες και σε μη στρατιωτικό προσωπικό, που υπάγεται σε άλλους κρατικούς ασφαλιστικούς φορείς του ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.

Όπως παρατηρεί ο κ. Μπιάγκης, η μη απόδοση των προαναφερόμενων οφειλών προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία δημιουργεί αλυσιδωτά οφειλές προς τρίτους (κυρίως προμηθευτές ιατροφαρμακευτικού υλικού), ενώ παράλληλα είναι δεδομένες οι υφιστάμενες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και επομένως είναι επιτακτική η οικονομική στήριξη των στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω τη καταβολής των οφειλών τρίτων, ώστε να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Ως εκ τούτου, o Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς ενημέρωση επί των τρεχουσών οφειλών των ασφαλιστικών φορέων συνολικά προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία καθώς και των τελευταίων προς τους προμηθευτές τους καθώς και του ΕΚΑΒ προς τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης αν έχει προγραμματιστεί σχέδιο διακανονισμού αποπληρωμής των εν λόγω οφειλών.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12329414.pdf

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com