Συνάντηση Μενδώνη – Μώραλη για την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους και την ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Διαψεύδονται δημοσιεύματα περί μεταφοράς αρχαίων αντικειμένων από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά

by Times Newsroom

Το έργο ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους και η ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διαψεύστηκαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταφορά αρχαίων αντικειμένων από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά στο Ελληνικό.

Η μελέτη για την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται να εισαχθεί προς γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Όσον αφορά στη στήριξη των πολιτιστικών δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου από το Υπουργείο Πολιτισμού, συμφωνήθηκε η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης για άλλα τρία χρόνια.

Σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν μεταφοράς αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο του Πειραιά σε άλλα μουσεία της χώρας, η υπουργός Πολιτισμού κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Η συγκεκριμένη μεταφορά αφορά στα αρχαία αντικείμενα που φυλάσσονται στην υπάρχουσα αποθήκη του Ελληνικού στις νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com