Οικονόμου: Όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα ενός ελλείμματος πραγματισμού

«Η Αστυνομία κάνει εξαιρετικό έργο, αλλά προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι»

by Times Newsroom

Στο έλλειμμα πραγματισμού απέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η παρούσα κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χαροποιεί ούτε τον ίδιο, ούτε όμως τη Νέα Δημοκρατία.

«Εμένα προσωπικά, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία νομίζω συνολικά, ούτε μας χαροποιεί ούτε μας ευχαριστεί. Η πολιτική παρατήρηση είναι ότι, κατά τη γνώμη μου, τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα ενός ελλείμματος πραγματισμού που χαρακτήρισε το χώρο αυτό για πάρα πολλά χρόνια, ενός πολιτικού πραγματισμού και εγκλωβισμού σε ένα πολιτικό και ιδεολογικό σχήμα ερμηνείας της κοινωνίας και της πραγματικότητας που δεν μπορεί να προσφέρει εναλλακτική», ανέφερε ο υπουργός.

«Η Αστυνομία κάνει εξαιρετικό έργο, αλλά προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι»

Αναφορικά με την απομάκρυνση του διοικητή του Α.Τ. Ωρωπού επειδή δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις εισαγγελικές αρχές ότι ο 23χρονος από την Συρία, που κατηγορείται για επιθέσεις σε γυναίκες στα Εξάρχεια, δεν έδωσε το «παρών» όπως όριζαν τα περιοριστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως οι παθογένειες βγήκαν στο φως κατ’ αρχάς λόγω της σύλληψης του δράστη.

«Όλα αυτά ήρθαν στην επιφάνεια γιατί η Αστυνομία, με γρήγορα αντανακλαστικά, έπιασε τον δράση. Να φωτίσουμε τις πλευρές τις προβληματικές, αλλά να μην υποτιμούμε το μείζον, το οποίο είναι ότι η Αστυνομία με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, αξιοποιώντας το υλικό, τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα, τον ταυτοποίησε, τον βρήκε και τον συνέλαβε» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η υπόθεση έφερε στην επιφάνεια μία σειρά αδυναμιών. Εγώ δεν θα μιλήσω για αδυναμίες που άπτονται άλλων τομέων και άλλων υπουργείων, όπως “γιατί αυτός αποφυλακίστηκε”, “πώς αποφυλακίζεις έναν άνθρωπο που δεν έχει μόνιμη κατοικία, του λες πήγαινε μείνε σε μία δομή”, “πώς όταν τον αποφυλακίζεις δεν κοιτάς την άδεια παραμονής”, τέλος πάντων, μία σειρά από πράγματα».

Παράλληλα επισήμανε: «Σε ό,τι αφορά τον δικό μας τον τομέα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία, η επιτυχία της σύλληψης έφερε στην επιφάνεια μία ατυχή διαχείριση σε ό,τι αφορά τη συνέπεια τήρησης των περιοριστικών όρων. Αυτός έπρεπε να εμφανίζεται στο τμήμα τρεις φορές τον μήνα από τον Αύγουστο του 2023, που αποφυλακίστηκε, στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού. Δεν εμφανίστηκε. Κανονικά θα έπρεπε να είχε σταλεί έγκαιρα ειδοποίηση στην Εισαγγελία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν εμφανίζεται για να ενεργοποιηθεί μία διαδικασία».

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η Ελληνική Αστυνομία, κάνει ένα εξαιρετικό έργο, απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας κάθε μέρα, με τις επιτυχίες της, τις άτυχες στιγμές της, με τον χρόνο που χρειάζεται για να εξιχνιάσει εγκλήματα. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, και οι δείκτες της εγκληματικότητας το δείχνουν και οι τελευταίες επιτυχίες επίσης. Έχουμε πρόβλημα επάνδρωσης ή διάταξης δυνάμεων και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία σε ό,τι αφορά, κάποιες βασικές λειτουργίες. Είδαμε τώρα τι έγινε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com