Παρόλο που τους Λάκωνες μας έχουν χ@@μένους, μας έχουν κάνει να νιώθουμε όπως οι Αθηναίοι!!!

Διαφωνεί κανείς;

by Times Newsroom

Προχωρώντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, άρχισαν τα «θα» και ένα από αυτά είναι η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου. Δηλαδή η σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος – Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα, αλλά και Πάτρα – Ολυμπία – Καλαμάτα!

Κάθομαι τώρα εγώ ο άμοιρος ο Λάκωνας, να ακούω τους άλλους Πελοποννήσιους να «σκοτώνονται» πως θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο τους, αφού έχουν λύσει όλα τους τα άλλα προβλήματα, ενώ εμείς εδώ στη Σπάρτη για παράδειγμα, δεν έχουμε τη δυνατότητα μια λάμπα να αλλάξουμε στο δημόσιο φωτισμό, δεν έχουμε ένα σκουπιδοτενεκέ να αλλάξουμε που οι κάτοικοι φωνάζουν από το καλοκαίρι ότι τρέχουν τα ζουμιά από τους σπασμένους σκουπιδοτενεκέδες, και εμένα τώρα θα πρέπει να με νοιάζει, αν ο Καλαματιανός Νίκας με τον Αρκάδα Τατούλη και τους λοιπούς Κορίνθιους και Αργείους, «τρώγονται» για να φτιάξουν νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Μια νέα σιδηροδρομική γραμμή που ούτος ή άλλος δεν συμπεριλαμβάνει τη Λακωνία, την οποία για ακόμα μια φορά το κράτος την έχει χεσμένη, όπως χεσμένη την είχε τόσα χρόνια που λειτουργούσε το τρένο στους άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

Λοιπόν, γιατί να με νοιάζει εμένα το Λάκωνα τι θα γίνει με το τρένο στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, αφού τρένο στον τόπο μου, εκτός από φωτογραφία, δεν πρόκειται να το δω ποτέ; Εδώ ένα μουσείο μας είπαν ότι θα μας φτιάξουν το 2010 και πάμε για το 2023 και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα!

Οι Αντιπεριφερειάρχες μας εδώ στη Λακωνία τι κάνουν; Διεκδικούν κάτι καλό για τον τόπο μας; Από ότι βλέπουμε τίποτε απολύτως, γιατί δεν έχουν τα κότσια να διεκδικήσουν, γιατί αν ο Βερούτης και ο Τζινιέρης πουν «μα θέλουμε και εμείς τρένο στη Λακωνία», θα τους πουν εκεί πάνω στην Περιφέρεια «το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις»; Ναι για γέλια είμαστε, αφού έχουμε καταντήσει ανέκδοτο!!!

Δυστυχώς από Δήμαρχο εδώ στη Σπάρτη αλλά και αλλού στη Λακωνία την πατήσαμε, από Αντιπεριφερειάρχες πάλι την πατήσαμε, είναι όλοι ανεπαρκείς και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε όσο παραμένουν αυτοί σε θέσεις κλειδιά αποφάσεων και διεκδικήσεων.

Για όσους όμως ακόμα δεν το έχουν καταλάβει, τους Σπαρτιάτες όπως και άλλους Λάκωνες, μας έχουν κάνει να νιώθουμε σαν Αθηναίους! Γιατί;

Μα γιατί το πρωί θα πάω στο χωριό μου για δουλειά ή κάπου εδώ κοντά. Το απόγευμα θα πάω για ψώνια στην Τρίπολη και για καφέ μετά στη θάλασσα στην Καλαμάτα, ή ανάποδα ανάλογα αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι. Μετά θα επιστρέψω στο ησυχαστήριο που λέγεται Σπάρτη να κοιμηθώ, τη νεκρή πόλη όπως λένε πολλοί. Ε τι διαφορά έχω από έναν πρωτευουσιάνο; Και αυτοί αλλού δουλεύουν, αλλού διασκεδάζουν και αλλού κοιμούνται. Μια ώρα μέσα στην κίνηση για δουλειά, μια ώρα να πάνε για καφέ και άλλη μία για να επιστρέψουν. Τουλάχιστον εμείς απολαμβάνουμε τη διαδρομή Σπάρτη – Καλαμάτα και χωρίς καυσαέριο, χωρίς κίνηση!

Διαφωνεί κανείς;

Πηγή: www.apela.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com