Πλεύρης για κορωνοϊό: Φοβόμαστε ότι η έξαρση θα οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις

Στη νέα έκρηξη του κορωνοϊού στην Κίνα αλλά και τα ενδεχόμενο μέτρων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

by Times Newsroom

«Στην Κίνα, η πολιτική “zero covid” ήταν αποτυχημένη και η χώρα βρίσκεται στην ίδια φάση που ήταν ένα χρόνο πριν» είπε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας παράλληλα ότι η έξαρση οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν έχει φυσική ανοσία.

Ο ίδιος είπε πως ο ΠΟΥ «κρούει το καμπανάκι του κινδύνου» γιατί τα επιστημονικά στοιχεία που μοιράζεται η Κίνα δεν είναι αξιόπιστα.

«Φοβόμαστε ότι η έξαρση των κρουσμάτων οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις. Οι χώρες που έχουν στενότερους δεσμούς με την Κίνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ωστόσο τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη» είπε ο ίδιος.Υπογράμμισε δε, πως «απαιτείται μεγάλη προσοχή», καθώς «κανείς δεν επιθυμεί πισωγύρισμα».

Σχολιάζοντας το θέμα της έλλειψης φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας είπε πως οφείλεται στη χαμηλή παγκόσμια παραγωγή σε συνδυασμό με την τεράστια ζήτηση λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Είπε, επίσης, πως στην Ελλάδα υπάρχει «δυνατότητα παραγωγής γενόσημων», η οποία αυξάνεται για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών.

Επανέλαβε δε, πως οι φαρμακαποθήκες που κάνουν εξαγωγές φαρμάκων που στην Ελλάδα είναι σε έλλειψη απειλούνται με «λουκέτο».

Ήδη, όπως είπε, έχουν κλείσει οριστικά δύο φαρμακαποθήκες και άλλες πέντε ελέγχονται.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com