Πόλεμος στην Ουκρανία – Παπανδρέου: Ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις θα αξιοποιήσουν τις κινήσεις Πούτιν

Πόλεμο παραλογισμού χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Γιώργος Παπανδρέου

by Times Newsroom

Ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις, θα αξιοποιήσουν είτε τη νίκη, είτε την ανοχή για τις πράξεις του Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε παρέμβασή του στη Βουλή εκφράζοντας καταδίκη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πως από τις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση στη Ρωσία είναι και μια ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική αλλά και ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις που για να επιτευχθούν θα πρέπει να αλλάξει στάση η κυβέρνηση.

«Είναι βαριά η σκιά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με ανυπολόγιστο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρήνη! Υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης κάθε λαού. Η υφήλιος παρακολουθεί με δέος τις δραματικές εξελίξεις σε έναν πόλεμο παραλογισμού! Θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το πως θα αντιδράσει η παγκόσμια κοινότητα για το αν θα επικρατήσουν οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου ή θα δοθεί το μήνυμα ότι επικρατεί γυρίσαμε στις εποχές του δικαίου του ισχυρού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση για το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και τις πιθανές κινήσεις των ΕΕ και ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει αλλαγές πολιτικές στην Ευρώπη και όχι μόνο! Βραχυπρόθεσμα έχουμε κυρώσεις που όλοι θα πονέσουμε- και οι αγρότες- αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσουν ιστορική ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση ΕΕ».

«Το πιο ανησυχητικό αλλά και ανεύθυνο από πλευράς Ρωσίας είναι ότι η ίδια είναι πυρηνική δύναμη και αναμετριέται -έμμεσα έστω- με δυνάμεις της Δύσης, που επίσης έχουν πυρηνικά όπλα. Για τον λόγο αυτό, καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα θα είναι όχι μόνο η καταδίκη παρόμοιων πράξεων, αλλά και η τελική έκβαση αυτής της σύγκρουσης. Βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση και όσον αφορά το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και λόγω πιθανών κινήσεων Ευρώπης και ΗΠΑ», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com