Πόλεμος στο Ισραήλ: Στριμωγμένος ο Νετανιάχου – Το ντέρμπι των “αιωνίων” δεν τέλειωσε ποτέ

Τραγική η κατάσταση των πολιτών στη Γάζα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος με βαριές απώλειες

by Times Newsroom

Εσωτερική πολιτική

    • Κικίλιας: Πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων – Την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα στις περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
    • Μητσοτάκης: Παράθυρο ευκαιρίας η αναβάθμιση της χώρας από τον Standard & Poor’s – Στις καθιερωμένες αναρτήσεις του με την ανασκόπηση των γεγονότων της εβδομάδας επιστρέφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από παύση τις δύο Κυριακές των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ξεκινώντας από την αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P σε επενδυτική βαθμίδα, αναφέρεται στο πώς «προχωράει η στήριξη των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, τα νέα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των δανειοληπτών, τις σημαντικές παρεμβάσεις για την επαγγελματική ασφάλιση και στο ΕΣΥ, τις ρυθμίσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων και την επέκταση του επιδόματος μητρότητας και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες».
    • Στέλιος Κούλογλου: Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστολή στον Κασσελάκη. Στην επιστολή του ο κ. Κούλογλου σημειώνει πως «η κατάσταση που διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας», ενώ κατηγορεί τη νέα ηγεσία του κόμματος για «έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης».
    • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συζήτησεα στα Γιάννενα με φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης το οξύ πρόβλημα της φοιτητικής στέγης.
    • Καραθανασόπουλος: Η ακρίβεια είναι «παιδί» του κυνηγητού του κέρδους – «Η ακρίβεια είναι «παιδί» του κυνηγητού του κέρδους και σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο των μισθών και των εισοδημάτων του λαού», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο Open.
    • Στέφανος Κασσελάκης: Ξέχασε ότι ζητούσε μειώσεις μισθών, απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία και το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί η αποκάλυψη των άρθρων που έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως αρθρογράφος στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, με τα οποία υποστηρίζει θέσεις εντελώς αντίθετες με τα όσα λέει σήμερα.
    • Γεωργιάδης για τα άρθρα Κασσελάκη που δημοσίευσε η ΕφΣυν: «Όταν έλεγα πως είναι καπιταλιστής όλοι με κατηγορούσαν» – Πραγματικά η πραγματικότητα εδώ έχει προ πολλού ξεπεράσει την φαντασία» γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς-ΗΠΑ: «Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε στρατιωτικά αν διευρυνθεί η σύγκρουση- Η συμβουλή μας να μην το κάνετε».  Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «δεν θα διστάσουν να δράσουν στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε οργάνωσης ή χώρας που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και να εκμεταλλευτεί αυτή την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ, που το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα ότι «σύρουν τον Λίβανο στον πόλεμο».
  • ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον διατάσσει την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας της στο Ιράκ – Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού τους στην περιοχή.
  • CNN: Οι ΗΠΑ πίεσαν το Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας – Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει το Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη εισβολή του στη Γάζα για να επιτρέψει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και βοήθειας της Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με δύο πηγές που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις τις οποίες επικαλείται το CNN.
  • Σφυροκοπά τη Γάζα το Ισραήλ, παιδιά ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς – Γονείς γράφουν με μαρκαδόρο τα ονόματα στα πόδια τους. Ολοένα και πιο κοντά ο κίνδυνος περιφερειακής ανάφλεξης – Φθάνει λίγη ακόμα βοήθεια στη Γάζα.
  • ΗΠΑ | Υπόθεση – φρίκη: Νταντά κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βρέφος – Μοιράστηκε εικόνες με την κακοποίηση με άνδρα στα social media – Η 28χρονη θα μπορούσε να φυλακιστεί για 60 χρόνια αν καταδικαστεί

Ισραήλ: Αρχίζει η 17η ημέρα του πολέμου

  • Ο «εμφύλιος» στο Ισραήλ: Είναι πρόδηλο πλέον πως ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, διάγει μια πολύ δύσκολη περίοδο στην πρωθυπουργική θητεία του. Δεν είναι κρυφό πως το μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, όπως φυσικά και οι πολιτικοί αντίπαλοί του του χρεώνουν τεράστια λάθη στρατηγικής και απορούν που δεν έχει παραιτηθεί ακόμη. Ακόμη και υπουργός της κυβέρνησής ύψωσε τη φωνή του εγκαλώντας τον για παθητική στάση, ασχέτως αν η πληροφορία διαψεύστηκε άρον – άρον από το πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο επέμεινε πως ο Νετανιάχου είναι «αυτός που θα οδηγήσει στη νίκη επί της Χαμάς».
  • Το φιάσκο των Ισραηλινών: Λίγο έλειψε μάλιστα από έναν άλλον κάκιστο χειρισμό να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Αίγυπτο. Όπως οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν, δικό τους τεθωρακισμένο άρμα «χτύπησε» κατά λάθος αιγυπτιακό φυλάκιο στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ. Το Τελ Αβίβ ζήτησε συγγνώμη για το ολέθριο σφάλμα, εξαιτίας του οποίου τραυματίστηκαν τουλάχιστον εννέα Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες, αλλά το Κάιρο αναμένει το πόρισμα της έρευνας προτού τοποθετηθεί με ακρίβεια επί του συμβάντος.
  • Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου: Πάντως η Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει έναν σταθερό σύμμαχο σε όλη αυτήν την επιχείρηση. Αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον οποίο χθες Κυριακή είχε νέα τηλεφωνική επαφή. Στη διάρκεια αυτής οι δυο ηγέτες συμφώνησαν πως εφεξής θα υπάρχει αδιάκοπη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη δίοδο της Ράφα προκειμένου να μειωθούν οι ελλείψεις βασικών αγαθών στους εκτοπισμένους αμάχους ενός πολέμου που πλέον μπαίνει στη 17η ημέρα του.

Χάρης Δούκας: Πώς εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων

  • Πώς έχτισε το προφίλ του: «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να καταλάβω τον άνθρωπο που είχα απέναντί μου και να αντιληφθώ το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Του εξήγησα από την αρχή ότι θα πάμε να πούμε μόνο την αλήθεια και όχι να παραπλανήσουμε», ανέφερε στο ΒΗΜΑ ο σύμβουλος επικοινωνίας του νέου δημάρχου, Νίκος Κοψιδάς, ξεδιπλώνοντας το στρατηγικό πλάνο του για τη μετάβαση του Χάρη Δούκα από τα έδρανα του Πανεπιστημίου στο δημαρχιακό Μέγαρο.
  • Πόσο τον ωφέλησε το debate: «Μας βοήθησε πολύ χωρίς αμφιβολία», ομολόγησε με ειλικρίνεια ο κ. Κοψιδάς, αλλά ταυτόχρονα εξήγησε ότι «είχαμε φροντίσει να δημιουργήσουμε σωστό περιεχόμενο από πριν. Έτσι, όποιος αναζητούσε μετά το debate πληροφορίες ξέραμε ποιες θα είναι αυτές». Διηγήθηκε μάλιστα μια πολύ χαρακτηριστική ιστορία με δύο οδηγούς ταξίδι πριν και μετά την τηλεμαχία. Ο πρώτος είχε ακούσει για κάποιον κ. Δούκα κι άλλος τού ζητούσε selfie.
  • Γιατί κέρδισε στον β’ γύρο: «Δεν εκλέχτηκε από την ψήφο της εκδίκησης. Είναι ένας άνθρωπος καθαρός, διαβασμένος και ήσυχος. Δεν προκαλεί, δεν φωνάζει, ξέρει καλά το αντικείμενο του και ξέρει να το τεκμηριώνει», επισήμανε κλείνοντας ο επικοινωνιολόγοςς του Χάρη Δούκα, συμπληρώνοντας πως «έκανε πολλά χιλιόμετρα στις γειτονιές της πόλης. Και μάλιστα ο κόσμος δεν του μιλούσε απλά, αλλά τον αγκάλιαζε».

POS θα παταχθεί η φοροδιαφυγή

  • Σύζευξη POS – Ταμειακών: Εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να έχει υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο κυβερνητικό πλάνο για τη διασύνδεση των δύο μηχανημάτων προκειμένου ν’ αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Βέβαια είναι ένα σύνθετο βήμα κι ένα πολυπαραγοντικό έργο, στο οποίο εμπλέκονται η ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που φτιάχνουν τα διάφορα λογισμικά. Άρα απαιτείται σωστή συνεργασία.
  • Τι σημαίνει η διασύνδεση: Όπως διαμηνύεται, θα είναι αδύνατο να εκτελεστεί πια οποιαδήποτε συναλλαγή δίχως να ενημερωθεί πρώτα η Εφορία. Δηλαδή κάθε πελάτης που θα πληρώνει με πιστωτική κάρτα αυτόματα θα λαμβάνει άμεσα την απόδειξη από την ταμειακή μηχανή. Σε πραγματικό χρόνο, δε, θα ενημερώνονται και τα συστήματα της ΑΑΔΕ.
  • Πόσο θα είναι το όφελος: Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι μόνο με αυτή την κίνηση θα μειωθεί σημαντικά το κενό ΦΠΑ και θα κλείσει την απόσταση από την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι το 2026 να έχει μειωθεί στο 9% από το περίπου 15% στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπλέον έσοδα για τα κρατικά ταμεία της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ από ανείσπρακτο ΦΠΑ και από φόρο εισοδήματος.

Κυκλοφορούσαν με καλάσνικοφ στην Κυψέλη

  • Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ: Δικογραφία για παραβίαση των νόμων περί όπλων σχηματίστηκε για μια 33χρονη Ελληνίδα κι έναν 17χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι συνελήφθησαν σε γειτονιά της Κυψέλης, καθώς σε σακίδιο μετέφεραν ένα καλάζνικοφ, τρεις γεμιστήρες και 140 φυσίγγια.
  • Πού και πώς εντοπίστηκαν: Οι αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών είχαν ήδη συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζονταν για τους δύο συλληφθέντες και στο πλαίσιο των περιπολιών που διεξαγάγουν τούς εντόπισαν να κινούνται πεζή. Γι’ αυτό και άμεσα τους σταμάτησαν για έλεγχο.
  • Τράπηκε σε φυγή: Ο ανήλικος άνδρας δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις κι άρχισε να τρέχει αναζητώντας τρόπο αποφυγής της σύλληψης. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί καταφέραν να τον προλάβουν και να τον ακινητοποιήσουν σε κοντινή απόσταση. Μαζί με την 33χρονη τους οδήγησαν στο Τ.Α του Αγίου Παντελεήμονα κι από εκεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Αθλητικά

  • Απόσυρση Παναθηναϊκού: Στο 50ο λεπτό σταμάτησε το ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Γ.Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» επικαλέστηκαν τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα, έφυγαν για τ’ αποδυτήρια και δεν επέστρεψαν, παρά το γεγονός πως τόσο ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα όσο και ο γιατρός του αγώνα έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.
  • Τι είχε γίνει ως τη διακοπή: Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποχώρησε το σκορ ήταν 1-1. Σ’ ένα ντέρμπι με καλό ρυθμό και ευκαιρίες το «Τριφύλλι» είχε προηγηθεί με κοντινό σουτ του Βαγιαννίδη στο 28′, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», που μπήκαν πιο ορμητικά στο δεύτερο μισό, έφτασαν στην ισοφάριση με ωραίο διαγώνιο τελείωμα του Καμαρά στο 49′. Στους πανηγυρισμούς για το γκολ του Αφρικανού άλλωστε προκλήθηκε το συμβάν που οδήγησε στη διακοπή.
  • Η απογοήτευση του Β.Μαρινάκη: «Αντί να κάνουμε δύο βήματα μπροστά, κάνουμε δέκα πίσω», επισήμανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Αποκάλυψε μάλιστα πως ο γιατρός του αγώνα δέχθηκε απειλητικά μηνύματα μετά τη γνωμάτευσή του πως η κλινική εικόνα του Χουάνκαρ ήταν ικανοποιητική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com