Προκλητικός Τσελίκ: Ανθρωπιστικό σκοπό έχουν τα έργα στα κατεχόμενα – Η στάση της δύναμης του ΟΗΕ ήταν απαράδεκτη

«Η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο» είπε ο εκρόσωπος του Ερντογάν

by Times Newsroom

Ανθρωπιστικό σκοπό» έχουν τα έργα στα Κατεχόμενα της Κύπρου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, μεταφέροντας την επίσημη θέση της Άγκυρας για την κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα. Εκεί που έγιναν επεισόδια χθες, Παρασκευή, με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται σε άνδρες της δύναμης του ΟΗΕ.

Στην ανάρτησή του ο γράφει ο Τσελίκ: «Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Αντίθετα, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Ο Τσελίκ μιλάει για την κυβέρνηση της Κύπρου ως «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

Προκλητικά ήταν και τα όσα είπε ο σύμβουλος  του Ερντογάν, Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς στο CNN Turk για τα γεγονότα στην Πράσινη Γραμμή.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λάου, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν μεγάλο λάθος να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ελληνοκύπριοι εκπροσωπώντας ολόκληρο το νησί».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή