Πρωτόγνωρη ανευθυνότητα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα και τα κρίσιμα εθνικά θέματα στην οξύτητα!

by Νίκος Τσούλιας
  • Του Νίκου Τσούλια

Τελικά τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, πάλι τα κατάφερα και κάνουν ένα μείζον εθνικό θέμα, πεδίο φτηνής κομματικής αντιπαράθεσης, στην οποία το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για ζητήματα στα οποία έχουν και τα δύο έχουν λανθασμένες προσεγγίσεις. Πρόκειται για μία απαράδεκτη «συζήτηση» οξύτητας σε προεκλογική μάλιστα περίοδο με μοναδικό και ομολογημένο στόχο της ψηφοθηρία σε ένα θέμα στο οποίο πάντα υπήρχε ευρεία εθνική συναίνεση για τον όλο χειρισμό του.

Το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει ολοκληρωμένη στρατηγική για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Άνοιξε τις μπάρες της απομόνωσης δεκαετιών και δεκαετιών. Διαμόρφωσε πολιτικές ανάπτυξης του τόπου. Καθόρισε ειδικό ποσοστό με ειδική νομοθετική ρύθμιση για να σπουδάζουν οι μαθητές – υποψήφιοι σε πανεπιστήμια της χώρας μας και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Τουρκία – ένα μέτρο που έχει αποδώσει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα!

Δυστυχώς σήμερα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν την ατζέντα με ένα εθνικά επιζήμιο τρόπο και με περιεχόμενο μάλιστα που ευνοεί μάλιστα την τουρκική προπαγάνδα. Μικρότητες και οξύτητα «στο είπα», «όχι δεν μου το είπες», αν δεν ήταν τέτοιες ανοησίες, μόνος σε παιδικές πρακτικές θα ταίριαζαν. Και από κοντά η ΕΥΠ, που γίνεται μόνιμο εργαλείο στην άσκηση της πολιτικής από τον Μητσοτάκη.

Και η Ν.Δ. οξύνει το λόγο της με ακροδεξιές κορώνες και με έντονο εθνικισμό, γιατί τα ποσοστά της απειλούνται από τα δεξιά μορφώματα στην Μακεδονία και στη Θράκη, και έτσι μπήκε και αυτή στο χορό των πατριδέμπορωνˑ είναι δε απαράδεκτη η απαίτηση των στελεχών της περί δηλώσεων υποψηφίων άλλου κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στον πυρήνα της πολιτικής του, σε αυτό που τον δημιούργησε, στο λαϊκισμό, επιδίδεται στην υιοθέτηση ακραίων συμπεριφορών και δεν ξεκαθαρίζει στους υποψηφίους του να τηρούν την εθνική γραμμή στο εν λόγω θέμα, γιατί δεν θέλει να δει το τελευταίο ροζ κομμάτι στο χάρτη της Ελλάδας, στη Ροδόπη, να χάνεται – λες και αυτό θα αποτελέσει τον εκλογικό του θρίαμβο!!

Και από κοντά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που στηριγμένη στον υπερτροφικό αυταρχισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφοβίζει τους κατοίκους με μια πρωτόγνωρη απειλή. «Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω». Και κάπως έτσι ουσιαστικά εξυπηρετούνται οι στόχοι του Τουρκικού Προξενείου και του ψευδο-μουφτή. Είναι πλέον προφανές ότι ούτε σε ένα από τα πιο επίμαχα εθνικά ζητήματα δεν μπορούν να αφήσουν τη διχαστική πόλωση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάποιες δεξιές γραφίδες μιλούν για τις περίφημες «ίσες αποστάσεις» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής. Αλλά τι σχέση έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και με το ένα κόμμα και με το άλλο κόμμα και σε αυτό το ζήτημα; Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι σαφής και ουσιαστικός.

«Τις τελευταίες ώρες, γινόμαστε θεατές σε έναν διχαστικό πόλεμο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Θράκης… Ας τελειώσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στα εθνικά μας θέματα. Είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα… Όλοι οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να σέβονται τη Συνθήκη της Λοζάνης, είτε είναι χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία ξένη παρέμβαση σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, από τρίτες δυνάμεις». Απλά λόγια εθνικής ευθύνης και πατριωτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com