Σάλος με τη μητέρα της Στεφανίδη: Υιοθετεί χυδαίο πρωτοσέλιδο για την Χρονοπούλου – Οργή στο ΠΑΣΟΚ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Γεωργούλη, ενώ αμηχανία και έντονος προβληματισμός για τη συνέχεια επικρατούν στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου.

by Times Newsroom

Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη

Με μία ανάρτηση 35 λέξεων η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη επιχείρησε να μαζέψει το σάλο που δημιουργήθηκε και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.

«Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτησή μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε».

Στον ΣΥΡΙΖΑ σήμανε συναγερμός, αλλά ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρξε κάποια αντίδραση. Αλλωστε, η καταγγελία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ότι η Κουμουνδούρου δημοσιοποίησε το όνομα της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε τον ηθοποιό για να προσδώσει δήθεν πολιτικά χαρακτηριστικά σε μία σοβαρή ποινική υπόθεση και να την αποδώσει σε προεκλογικές αντιπαλότητες έχει προκαλέσει ήδη σοβαρή ζημιά στις σχέσεις Κουμουνδούρου – Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κατηγορεί ευθέως και επισήμως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος άφησε να διαρρεύσει το όνομα στα ΜΜΕ και η καταγγελία αυτή δεν επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ούτε για τις αγαθές του προθέσεις «υπέρ των θυμάτων» ούτε φυσικά για το ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος δήθεν δεν γνώριζαν τίποτε και πληροφορήθηκαν τελευταία στιγμή την υπόθεση.

«Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μας έλεγαν -και μιλώ για τον κ. Τσίπρα- ότι η βελγική Δικαιοσύνη είναι μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού, η κ. Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική Δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της, καθυστερήσεις, ερωτηματικά για το χρόνο που έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική Δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα μας έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα που εμπλέκονται και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές. Και το λέω διότι επίσης προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα, τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει από το 2020», ανέφερε χθες ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Και συνέχισε: «Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση βλέπω ισχυρά συστήματα του Διαδικτύου οργανωμένα να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και πρόσθεσε: «Είναι ακραίος οπορτουνισμός. Η βελγική Δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της, όταν αυτό ακούγεται από τα ίδια πρόσωπα, και ιδιαίτερα σε αυτή την περίσταση, που αφορά ένα γεγονός ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακραίος οπορτουνισμός αυτή η συμπεριφορά, αυτή η αλά καρτ συμπεριφορά».

 

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις επιπτώσεις της υπόθεσης Γεωργούλη στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε και υλοποιεί την υπερασπιστική της γραμμή. Κορυφαία στελέχη υποστηρίζουν ότι η παρουσία της κ. Τσαπανίδου είναι κατώτερη των περιστάσεων και ενισχύει τα ήδη μεγάλα ερωτήματα της κοινής γνώμης σε σχέση με το αν ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος γνώριζαν, από πότε γνώριζα κ.λπ. Θεωρούν δε ότι οι παρεμβάσεις Παπαδημούλη και Κούλογλου έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα, για τον οποίο θυμίζουν ότι η συμμετοχή Γεωργούλη στο ευρωψηφοδέλτιο ήταν ξεκάθαρα και αποκλειστικά δική του απόφαση. Είναι τα ίδια στελέχη που υπενθυμίζουν στους διαδρόμους ότι απερρίφθη από το ευρωψηφοδέλτιο ο ψυχίατρος Δημήτρης Πλουμπίδης -γιος του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη- για να μπει ο κ. Γεωργούλης.

ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Και τρίτη καταγγελία

Και τρίτη καταγγελία, πέραν της βασικής και βαριάς κατηγορίας της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βλάβη, φέρεται να υπάρχει κατά του Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είχε επιτεθεί λεκτικά σε μία κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη η οποία εργαζόταν στο γραφείο του ως ασκούμενη.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020. Η ίδια φέρεται να είχε το ρόλο φωτογράφου σε συνεντεύξεις του ευρωβουλευτή σε διεθνή ΜΜΕ. Μαζί της έφυγε την ίδια περίοδο και ο υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και είχε φέρει την ασκούμενη στις Βρυξέλλες.

Ο συγκεκριμένος άνδρας κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του και εργασιακό bullying από την πλευρά του ευρωβουλευτή. Οι καταγγελίες των δύο δεν έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, νομική μορφή.

Η τρίτη περίπτωση αφορά γυναίκα η οποία είχε κάνει στο παρελθόν αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση χωρίς όμως να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Τώρα εμφανίζεται να συζητά με δικηγόρο και εξετάζει αν θα υποβάλει επίσημη καταγγελία.

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Ούτε λέξη ο Τσίπρας για Γεωργούλη

Καμία αναφορά στην υπόθεση Γεωργούλη που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη και την ομιλία του στη Δράμα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις.

Ακριβώς όπως έχει κάνει σε όλες τις μέχρι στιγμής προεκλογικές παρεμβάσεις, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κερδίσουν τις εκλογές, θα κυβερνήσουν καλύτερα από την πενταετία 2015-2019, ότι προϋπόθεση για να πέσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ότι όσα υπόσχεται (αυξήσεις μισθών, αυξήσεις συντάξεων, διαγραφή χρεών, κρατικοποίηση μίας συστημικής τράπεζας, κρατικοποίηση της ΔΕΗ, δίκαιο κράτος κ.λπ.) μπορούν να πραγματοποιηθούν.

«Αυτά κάναμε εμείς με Μνημόνια. Και είναι απολύτως ρεαλιστικό να κάνουμε πολύ περισσότερα τώρα που υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι δεν ζητά δεύτερη ευκαιρία, όπως συχνά λέγεται, αλλά πρώτη, αφού δεν θα έχει την επιστασία της τρόικας. Υπογράμμισε ότι, ακόμη κι έτσι, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η κυβέρνησή του παρέδωσε καμένη γη, αφού έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, ενώ χρησιμοποίησε και πάλι αυτό το επιχείρημα με το γεμάτο ταμείο με τα 37 δισ., που όλοι γνωρίζουν ότι επρόκειτο για χρήματα δανεισμού, μέρος του κλεισίματος της συμφωνίας του 2017 ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς, της συμφωνίας που ανάμεσα σε άλλα περιείχε τη μετάβαση της δημόσιας περιουσίας (όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ κ.λπ.) στο περίφημο Υπερταμείο ως εγγύηση.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ε. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Η καταγγελία αφορά στο αδίκημα βιασμού και σωματικών βλαβών»

Να πάρουν τη δικογραφία στα χέρια τους περιμένουν τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών. Η κ. Σταματίνα Μαλλά, που είναι εκ των τριών δικηγόρων που εκπροσωπούν τον Αλέξη Γεωργούλη, μιλώντας στον AΝΤ1, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε λάβει ακόμη τη δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το Διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μία δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει ή να μην έχει ακόμη υπάρξει, γιατί δεν έχει ακόμη κληθεί ο κύριος Γεωργούλης από τις Αρχές».

Οι δύο Βέλγοι δικηγόροι του ευρωβουλευτή, Σέντρικ Βεργκάουβεν και Ολίβια Βένετ, αναμένεται να παραλάβουν αύριο τη δικογραφία από την αρμόδια Εισαγγελία, με την κ. Μαλλά να σημειώνει πως «έχουμε κινήσει τις διαδικασίες να τη λάβουμε γιατί θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί και να πει τη θέση του στις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου».
Οσον αφορά στην ψυχολογία του Αλέξη Γεωργούλη, η κ. Μαλλά επεσήμανε: «Οπως θα ήταν οποιοσδήποτε άνθρωπος που θα είχε μια τέτοια κατηγορία αδίκως! Δηλώνει αθώος και θα αποδείξει την αθωότητά του!».

Να σημειώσουμε ότι η Βελγίδα δικηγόρος Ολίβια Βένετ θεωρείται εκ των κορυφαίων στις Βρυξέλλες και υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, τότε συνήγορος ενός εκ των τρομοκρατών ήταν ο νυν συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί. Η κ. Βένετ υπήρξε και πρόεδρος της Ενωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Από την πλευρά της καταγγέλλουσας, ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος, μιλώντας στο Star, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «καταγγελία αφορά στο αδίκημα του βιασμού, αλλά και αυτό των σωματικών βλαβών» και παρέπεμψε στη χθεσινή ανάρτηση της ίδιας για περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο κ. Σπηλιάκος πρόσθεσε ότι αναμένει να πάρει και αυτός στα χέρια του τη δικογραφία για να μελετήσει τα επόμενα βήματα, αφού πρώτα αυτή δοθεί στην πλευρά του κατηγορουμένου.

«Η εντολέας μου είναι ένας δυνατός άνθρωπος και θα αντεπεξέλθει και σε αυτό. Η ίδια είχε επιλέξει τη μη δημοσιοποίηση του θέματος, αλλά αφού αυτό έγινε, βρήκε το θάρρος για να προβεί στη δήλωση αυτή», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η καταγγελία είχε γίνει μία μέρα μετά την πράξη και είχε προσωποποιηθεί από το 2020, άρα η όποια καθυστέρηση πρόεκυψε είναι ζήτημα των βελγικών Αρχών και δεν οφείλεται σε δική μας επιλογή».
Υπενθυμίζεται πως, σε χθεσινή ανάρτησή της, η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος και η ίδια και μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «η διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας», προσθέτοντας πως «έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com