Σλούκας: Τέλος από τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στάθηκε στους αδερφούς Αγγελόπουλους, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητούσαν μία λύση, ενώ δεν έκρυψε ότι φεύγει με πίκρα.

by Times Newsroom

Αναλυτικά η ανάρτηση του στα social media:

«Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές στη ζωή ενός αθλητή. Στον Ολυμπιακό, μετά την επιστροφή μου, έζησα μια τριετία γεμάτη τίτλους και επιτυχίες, μια τριετία που ξεκινήσαμε με την ομάδα να αγωνίζεται μόνο στην Euroleague και καταλήξαμε σε back 2 back double στην Ελλάδα και τον κόσμο να ακολουθεί και να στηρίζει την ομάδα παντού.

Ζήσαμε την καταξίωση στις κορυφές της Ευρωλιγκας, την καθιέρωση στα Final 4, την αποδοχή από όλους τους αντιπάλους.

Σήμερα οι δρόμοι μας με τον Ολυμπιακό χωρίζουν. Ο απεριόριστος σεβασμός μου προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους δεν επιβλήθηκε. Εμπνεύστηκε. Για αυτό αναζητούσαμε επί τόσες ώρες στην πρόσφατη συνάντηση, μια λύση. Είχαμε τον ίδιο στόχο στην ομάδα όλοι κι έτσι προχωρήσαμε, πετύχαμε, γιατί είτε χάναμε είτε κερδίζαμε, πάντα το κάναμε μαζί.

Από την εξέλιξη των γεγονότων, νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να εμπνεύσω τον ίδιο σεβασμό προς όλους.

Ωστόσο μια πικρία στο φινάλε δεν αλλάζει τρία υπέροχα χρόνια. Φεύγω γεμάτος και με ήσυχη συνείδηση ότι έκανα αυτό που μπορούσα και κάτι παραπάνω τιμώντας τη φανέλα, παλεύοντας με τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο και τη διοίκηση που με εμπιστεύθηκε σε μια δύσκολη στιγμή για τον οργανισμό. Ελπίζω να ανταπέδωσα στον βαθμό που μπορούσα».

Τέλος ο Σλούκας από τον Ολυμπιακό

Την απόφαση να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό πήρε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος «πάει» στο εξωτερικό για να βρει μπασκετική στέγη.

Ο διεθνής γκαρντ ήθελε περισσότερο χρόνο για να αναλύσει όλα τα δεδομένα και τις εναλλακτικές που υπήρχαν στο τραπέζι του και τελικά πήρε την απόφαση να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, κάτι που έγινε επίσημο την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Κάπως έτσι, ο Κώστας Σλούκας επέλεξε να κλείσει για δεύτερη φορά το κεφάλαιο του Ολυμπιακού, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος με τον ρόλο και τον χρόνο που είχε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός με ανάρτηση στα social media ευχαρίστησε στον Κώστα Σλούκα, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Κώστα Σλούκα, σε ευχαριστούμε θερμά για όσα προσέφερες στον Ολυμπιακό τα τρία τελευταία χρόνια και για την σπουδαία συνεισφορά σου στην κατάκτηση πέντε τίτλων και σε δύο σερί προκρίσεις στο Final Four. Σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην καριέρα σου”.

Η καριέρα του στον Ολυμπιακό

Ο Σλούκας έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο ΣΕΦ. Στον Ολυμπιακό άνηκε από το 2008 έως το 2015 (σ.σ τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε δανεικός τον Άρη). Το 2015 άνοιξε τα φτερά του μακριά από την Ελλάδα, μετακομίζοντας τότε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, στην οποία και έμεινε μία πενταετία.

Το 2020 επέστρεψε στο Λιμάνι, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Με την ολοκλήρωση αυτού του deal, ο 33χρονος άσος προτίμησε να αποχωρήσει ξανά και να βρει μπασκετική στέγη εκτός συνόρων.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Σλούκας μετράει 210 από τις 353 εμφανίσεις του στην EuroLeague. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των τίτλων, ο πολύπειρος γκαρντ, αγωνιζόμενος με τους ερυθρόλευκους έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο της EuroLeague (2012, 2013), τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015, 2022, 2023), τρία Κύπελλα Ελλάδας (2010, 2022, 2023), ένα Super Cup (2022) και ένα Intercontinetal (2013).

Τη σεζόν 2022/23 ο Σλούκας είχε 11 πόντους (53% δίποντα, 32.5% τρίποντα, 90.6% βολές), 2.1 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ ανά 22’50” σε 36 παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com