Σουηδία: «Η κατάσταση έχει αναμφίβολα επιδεινωθεί»

Νέοι περιορισμοί από την Τετάρτη

by Times Newsroom

Η Σουηδία θα επιβάλει νέους περιορισμούς για να περιορίσει την άνευ προηγουμένου αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, δήλωσε τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της χώρας, Μαγκνταλένα Άντερσον.

Τα εστιατόρια δεν θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν ομάδες μεγαλύτερες των οκτώ ατόμων και θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 11 μ.μ. Δημόσιες εκδηλώσεις με περισσότερα από 50 άτομα επιτρέπονται μόνο εάν οι παρευρισκόμενοι προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ την Τετάρτη.

«Η κατάσταση έχει αναμφίβολα επιδεινωθεί», είπε η Άντερσον στη συνέντευξη Τύπου. «Χρειαζόμαστε πρόσθετα μέτρα για κάποιο χρονικό διάστημα για να περιορίσουμε τη μετάδοση και να μειώσουμε την πίεση στην υγειονομική περίθαλψη», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, η Σουηδία κατέγραψε σχεδόν 24.000 νέα κρούσματα Covid-19, αριθμός που είναι υπερδιπλάσιος από τον υψηλότερο αριθμό της προηγούμενης κορύφωσης. Τα νοσοκομεία της Σουηδίας έχουν τώρα διπλάσιο αριθμό ασθενών με Covid-19 από ό,τι πριν από τα Χριστούγεννα, με τις εισαγωγές να αυξάνονται ραγδαία την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com