Στα επιδραστικότερα πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής κατατάσσει το Politico τον γ.γ. του ΕΛΚ, Θανάση Μπακόλα

«Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, η επιρροή του στις Βρυξέλλες αναμένεται να αυξηθεί» σύμφωνα με τον συντάκτη του περιοδικού

by Times Newsroom

Ως μία από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής χαρακτηρίζει το έγκυρο Politico τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θανάση Μπακόλα. Με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024 να απέχουν μόλις 10 μήνες, το Politico παρουσιάζει μέσω της λίστας «Power 40 – The Class of 2023» τα 40 πρόσωπα, που, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος με έδρα τις Βρυξέλλες, διαμορφώνουν τις εξελίξεις πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, θέτουν την πολιτική ατζέντα και πυροδοτούν τη δημόσια συζήτηση στα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν την Ευρωπαϊκή πολιτική.

Σε αυτή τη λίστα, ο «ισχυρός άνδρας» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θανάσης Μπακόλας, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ανάμεσα στις 40 προσωπικότητες με την ισχυρότερη επιρροή στις Βρυξέλλες.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ο κ. Μπακόλας είναι δεύτερος στην κατάταξη (μετά την Anna Jarosz Frils που έχει αναλάβει τις διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε.) και αναφέρεται γι’ αυτόν πως τα πολιτικά του χτυπήματα εναντίων των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σηματοδοτούν μια απομάκρυνση από τη μακροχρόνια συμμαχία του ΕΛΚ με την κεντροαριστερά».

Αναφέρει παράλληλα ο συντάκτης πως ο κ. Μπακόλας είναι σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έναν από τους λίγους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που φέρει την ιδιότητα του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα για τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ επισημαίνεται παράλληλα πως η επιρροή του είναι πιθανό να αυξηθεί μετά και την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com