Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερώσει με μέιλ από τον Σεπτέμβριο για τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στον Οζγκιούρ

«Η συμπεριφορά, οι δημόσιες εμφανίσεις και οι φωτογραφίες του στο διαδίκτυο δημιουργούσαν εντάσεις» λέει η Σταυρούλα Μάρκου

by Times Newsroom

Στο «φως» ήρθαν το βράδυ της Δευτέρας (19/6) νέα στοιχεία αναφορικά με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ. Όπως αποκάλυψε το στέλεχος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, Σταυρούλα Μάρκου, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής του 2019 είχε στείλει από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέιλ στην Κουμουνδούρου αναφερόμενη στη «λυσσαλέα προώθηση» από το «τουρκοπαρακρατικό κατεστημένο».

«Τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία των οργανώσεών μας όσο και στη δημόσια εικόνα του κόμματός μας στην περιοχή, που κορυφώθηκε στη διάρκεια των εκλογών για την κεντρική επιτροπή την εποχή του συνεδρίου» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Μάρκου μιλώντας στην εκπομπή του Action24 «ACTION Story».

Στο επίμαχο e-mail το οποίο εστάλη προς το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Σταυρούλα Μάρκου ανάφερε: «Δεν θέλω να πιστέψω παρόλο που μας το είχαν πει ανοιχτά και οι ίδιοι σε κάποια συνεδρίαση της γραμματείας μας ότι όλα γίνονται σκοπίμως για να αγανακτήσουμε και να φύγουμε μόνοι μας με στόχο να ενισχυθεί η υποψηφιότητα ενός και μόνο υποψηφίου τον οποίο λυσσαλέα προωθεί σύσσωμο το τουρκοπαρακρατικό και παραθρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής μας σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και άλλων υποψηφίων σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τοπικό τύπου».

Από το εν λόγω e-mail προκύπτει πως τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την προώθηση του Φερχάτ Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο.

Σύμφωνα με τη Σταυρούλα Μάρκου «η συμπεριφορά, οι δημόσιες εμφανίσεις και οι φωτογραφίες του υποψηφίου μας του κυρίου Φερχατ στο διαδίκτυο δημιουργούσαν εντάσεις ανάμεσα στα μέλη μας με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι του προοδευτικού κόσμου της περιοχής που ήταν μαζί μας όλο το προηγούμενο διάστημα να αρχίσει σιγά σιγά να απομακρύνεται».

Είχε δε προηγηθεί η ανάδειξη του κ. Οζγκιούρ σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πρώτα υπήρξαν παραιτήσεις άλλων υποψηφίων που είχαν συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές.

«Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύσεις»

Η Σταυρούλα Μάρκου, η οποία είναι στέλεχος της Αριστεράς από το 1989, υποστηρίζει ότι εισέπραξε μια ποινή για άρθρο που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο.

«Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύσεις. Βοήθεια δεν ήρθε ποτέ. Ήρθε όμως μια επιτροπή για να διερευνήσει τα γεγονότα από κόντα και να δει κάποιες αναφορές που είχαν γίνει για το αν παραβιάστηκε το αδιάβλητο των εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή. Έβγαλε ένα πόρισμα μετά από έξι μήνες με διάφορες ποινές μεταξύ των οποίων και μια δίμηνη αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας γιατί σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής είχα εκθέσει την πολιτική του κόμματος και του προέδρου μας στην περιοχή μας με ένα καθαρά πολιτικό κείμενο που είχα δημοσιεύσει στον τοπικό τίτλο με τον προφητικότατο τίτλο – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων “ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αν δεν ξεπεράσουμε τον παλιό εαυτό μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε”» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή