Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής από σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέχει σήμερα και την Τρίτη 18 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κοινότητας χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (ΕΕ - CELAC) στις Βρυξέλλες.

by Times Newsroom

Σκοπός της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-CELAC είναι η ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων της ΕΕ με χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, η αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και μια κοινή δέσμευση για την τήρηση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στο τέλος της Συνόδου αναμένεται να υπάρξει μια κοινή δήλωση με πολιτικό χαρακτήρα, στην οποία η ευρωπαϊκή πλευρά θα επιδιώξει, μεταξύ άλλων, να υπάρξει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη ρωσική επιθετικότητα και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της Λατινικής Αμερικής, την παρουσία τους στη Σύνοδο Κορυφής έχουν επιβεβαιώσει 26 ηγέτες από τις 33 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και o Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ. Το Περού και το Μεξικό θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή