Συγκρούσεις πολεμικές στο Ισραήλ – Συγκρούσεις εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και πρόβλημα με τους κοριούς…

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από το πέρασμα της Ράφα – «Ναι» από την Αίγυπτο, «μόνο τρόφιμα, νερό, φάρμακα» λέει το Ισραήλ | Νεκροί Παλαιστίνιοι σε επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ και έφοδο εποίκων στη Δυτική Όχθη

by Times Newsroom

Τελικά ποιος βομβάρδισε το νοσοκομείο στη Γάζα;

  • Πώς προκλήθηκε το μακελειό; Τα σενάρια, οι αλληλοκατηγορίες και τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στο μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας το βράδυ της Τρίτης (17/10) δίνουν και παίρνουν με τη Χαμάς και το Ισραήλ να αλληλοκατηγορούνται. Μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Τετάρτης ο κ.Θεόδωρος Λιόλιος Αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΣΕ, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών αφού ανέλυσε τα δεδομένα κατέληξε στο συμπέρασμα πώς το πιθανότερο είναι να ευθύνονται και οι δύο, αν και ασφαλές πόρισμα είναι αδύνατον να εξαχθεί στην παρούσα φάση.
  • Στήριξη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε από το Ισραήλ ότι το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από «τρομοκρατική οργάνωση». Παράλληλα, προέτρεψε τους Ισραηλινούς πολίτες να μην υποκύψουν στην οργή και τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν σχετίζεται με τη Χαμάς.
  • Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Πούτιν: Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε από την Κίνα ότι διέταξε μαχητικά αεροσκάφη οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους να ξεκινήσουν 24ωρες περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. «Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων» ανέφερε με νόημα.

Εσωτερική πολιτική

  • ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Μητσοτάκης περιφρόνησε το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών – Έντονη κριτική άσκησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
  • Κωνσταντοπούλου: Η ελληνική Βουλή βάφτηκε με τα χρώματα ενός κράτους που εγκληματεί κατά του διεθνούς κράτους δικαίου – «Αποτελεί προσβολή στα άμαχα θύματα των διεθνών εγκλημάτων»
  • ΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Προσπάθησε να ξεπλύνει τα εγκλήματα του Ισραήλ, την ώρα της διαδήλωσης στην Αθήνα  – Με άκρως επικριτικό τόνο σχολίασε το ΚΚΕ τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκρούσεις και τάσεις φυγής

  • Φεβρουάριο το Συνέδριο: Με οριακή πλειοψηφία «πέρασε» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για την διενέργεια του Έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου.
  •  Σφοδρή κριτική από την «Ομπρέλα»: Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η «Ομπρέλα» λίγο πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασε την αμφισβήτηση της για την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να τονίζει λίγο αργότερα ότι η ενότητα θα δοκιμαστεί «τις επόμενες εβδομάδες».
  • Απουσία λόγω γάμου: να παντρευτεί με τον σύντροφό του O κ.Κασσελάκης δεν παρέστη στη συνεδρίαση καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ με τον ίδιο να ενημερώνει το κομματικό όργανο πως ένας από τους λόγους είναι και η πρόθεσή του Τάιλερ Μακμπεθ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία»

  • Μήνυμα για την ακρίβεια: Στην καταπολέμηση της ακρίβειας στάθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η μείωση στο ΦΠΑ δεν λειτουργεί, το δοκίμασαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το μετάνιωσαν» ανέφερε, μεταξύ άλλων. Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης μήνυμα προς εταιρείες που αισχροκερδούν λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα είναι μπανανία και πωλούν τα ίδια προϊόντα σε άλλες τιμές είναι βαθιά νυχτωμένοι».
  • Η στάση για το Ισραήλ: Για τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ τόνισε πως «δεν θέλουμε την κλιμάκωση, ούτε την πρόκληση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ κινούμαστε για την ενίσχυση της εσωτερικής μας ασφάλειας, αλλά και της αυστηρότερης φύλαξης των συνόρων μας. Ο λόγος της Ελλάδος βαραίνει, είμαστε έντιμος συνομιλητής όλων των κρατών της ευρύτερης περιοχής».
  • Ο απολογισμός των εκλογών: Όσον αφορά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το εάν έκανε λάθος επιλογές σε πρόσωπα απάντησε πως «εάν γνωρίζαμε τότε αυτά που γνωρίζουμε τώρα πιθανώς δεν θα κάναμε αυτές τις επιλογές». Όσον αφορά τον δήμο της Αθήνας του ότι τόνισε πως «κάμερες θα μπουν στην Αθήνα, το Μετρό θα γίνει στα Εξάρχεια, ο Παναθηναικός θα αποκτήσει γήπεδο, πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε».

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Ο Μακρόν διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ότι η ευρωπαϊκή υποστήριξη δεν θα εξασθενήσει λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή – «Θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί»
  • Ρωσία: Συνελήφθη Ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφος του Radio Free Europe στην πόλη Καζάν – Η ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφος Αλσού Κουρμάσεβα τελεί υπό κράτηση στη ρωσική πόλη Καζάν (δυτικά), ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το μέσο ενημέρωσης για το οποίο εργάζεται, το Radio Free Europe/Radio Liberty, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο.
  • Οι πέντε στόχοι του Πούτιν στη Μέση Ανατολή – Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκει, στην αναμέτρηση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, έναν απροσδόκητο μοχλό – αλλά επικίνδυνο – για να κινήσει τις γεωπολιτικές γραμμές της περιοχής.
  • ΗΠΑ: Φωτιά σε σπίτι στοίχισε τη ζωή σε τρία παιδιά – Η μητέρα κατηγορεί τον πατέρα για εμπρησμό – Τρία παιδιά βρήκαν τον θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ. Η διαζευγμένη μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας πως ο πατέρας των παιδιών απειλούσε να πυρπολήσει το σπίτι.
  • Γερμανία: Ντου της αστυνομίας σε διαμέρισμα υπόπτου για συμμετοχή στον ISIS – Γερμανοί αστυνομικοί έκαναν σήμερα έφοδο στο διαμέρισμα ενός 34χρονου Σύρου στην πόλη Μαρτκομπερντόρφ της Βαυαρίας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
  • Μυστική στρατιωτική βάση «Bond» του Ψυχρού Πολέμου ανοίγει για το κοινό – Σαν να είναι βγαλμένη από μια ταινία του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ, η γιγαντιαία αεροπορική βάση Ζελιάβα είναι σκαλισμένη σε ένα βουνό μεταξύ Βοσνίας και Κροατίας και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε ένα πυρηνικό χτύπημα.

Αλλαγές σε τράπεζες, servicers και κούρεμα οφειλών έως και 28%

  • Οι άξονες του νομοσχεδίου: Σε πέντε άξονες κινείται το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης: Θέσπιση υποχρεώσεων διαφάνειας, ενημέρωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων των οφειλετών για τους servicers. Διεύρυνση της προστασία για τους πραγματικά ευάλωτους. Εκσυγχρονισμός και βελτίωση των ρυθμίσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Εισαγωγή ρυθμίσεων που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, όπως η χορήγηση δανείων από μη τραπεζικούς φορείς. Επέκταση των συναλλαγές μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών (IRIS).
  • Μείωση φόρων: Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η μείωση των φόρων συγκέντρωσης κεφαλαίου (από 0,5% σε 0,2%) και χρηματιστηριακών συναλλαγών κατά 50%, σε 1 τοις χιλίοις. Στόχος της ρύθμισης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και της ελληνικής κεφαλαιαγορά
  • Ευάλωτοι οφειλέτες: Πλέον, με την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί κατά του οφειλέτη, ο οποίος αποκτά έτσι τη δυνατότητα να προστατεύσει την περιουσία του χωρίς να εξαρτάται από τυχόν απόρριψη -έστω και αιτιολογημένη- της πρότασης του εξωδικαστικού από την πλευρά των servicers.

Τι συμβαίνει με τους κοριούς;

  • Υπήρξε εξάπλωση σε ξενοδοχείο; Εύλογη ανησυχία επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης και στην Ελλάδα μετά από την καταγγελία του προέδρου Εργαζομένων Επισιτισμού πως πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική έκλεισε εξαιτίας κοριών.
  • Τι απαντά η διοίκηση του ξενοδοχείου; Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή το Live News του Mega με το εν λόγω ξενοδοχείο, διαψεύδεται η ύπαρξη τέτοιου κρούσματος στις εγκαταστάσεις του.
  • Πόσο πρέπει να ανησυχούμε; «Μπορεί ο κοριός να προκαλεί εξάνθημα αλλά από την άλλη δεν μεταδίδει λοιμώξεις», δήλώνει η Ζωή Απαλλά, αν. καθηγήτρια δερματολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com