Συνάντηση Τσίπρα-Τεμπονέρα – Μπαράζ επαφών χθες και σήμερα με φόντο το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνάντηση με τον Νάσο Ηλιόπουλο στο πολιτικό του γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Διονύση Τεμπονέρα σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί κοινός τόπος για να λήξει η εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

by Times Newsroom

Ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί από χθες μπαράζ συναντήσεων για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, προβαίνοντας σε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος που έχουν καταφερθεί ενάντια στη νέα ηγεσία αλλά και με τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Σήμερα, μετά τον Ν. Ηλιόπουλο, σειρά είχε ο Δ. Τεμπονέρας, του οποίου η τάση ευθυγραμμίστηκε με τους «6+6» κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Διονύση Τεμπονέρα τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται ότι ο κ. Τεμπονέρας θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσει τη μάχη στο συνέδριο του κόμματος.

Η συνάντηση με τον Ηλιόπουλο

Στο γραφείο του  Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλίας βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής και στέλεχος της ομάδας 6 + 6, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως όσον αφορά το κλίμα αποχώρησης των συγκεκριμένων στελεχών μετά τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στην συνεδρίαση της Κ.Ε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που οδήγησε στην αποχώρηση της Ομπρέλας.

Τι συζήτησε χθες με τον Κασσελάκη

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε θετικά. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ξανά συνάντηση πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και ο Αλέξης Τσίπρας την είχε αποφύγει λέγοντας ότι η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη. Και αυτό καθώς δεν ήθελε να εμπλακεί στις εσωκομματικές διαμάχες.

Όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό γραφείο του. Ήταν η πρώτη συνάντηση ουσιαστικά μετά την εθιμοτυπική της τελετής – παράδοσης ύστερα από τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί, όπως λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και με τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση. Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί πιστής τήρησης του καταστατικού αλλά και τα περί αποκλεισμών περιέχουν και κάποιες αιχμές για ορισμένους χειρισμούς της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Τσίπρας διαβλέπει τον κίνδυνο της πολιτικής απίσχνασης του ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσουν και οι ομάδες της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα. Διαβλέπει τον κίνδυνο της κατάρρευσης της πολιτικής και κοινωνικής επιρροής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ υπάρχει ακόμη ένας κίνδυνος: να χάσει στη Βουλή τα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να βρεθεί στον ρόλο αυτό το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Γι’ αυτό και τα τελευταία 24ωρα τείνει διαρκώς χείρα φιλίας ο Στέφανος Κασσελάκης προς την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τους υπόλοιπους της ομάδας «6+6». Φαίνεται όμως ότι εκεί επικρατεί προβληματισμός. Την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν πανελλαδική συνδιάσκεψη για να αποφασίσουν εάν θα φύγουν ή αν θα μείνουν και υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις.

Δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη

Παράλληλα, χθες Αλέξης Τσίπρας και Γαβριήλ Σακελλαρίδης συνέφαγαν σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη τροφοδοτώντας συζητήσεις και σενάρια με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com