Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αυξήθηκε κατά δύο δισ. ευρώ η χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό

Κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

by Times Newsroom

Όπως επεσήμαναν οι ηγέτες των «27» κρατών μελών της ΕΕ, το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί μια «ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση».

Σκοπός είναι να προβλεφθεί επαρκής χρηματοδότηση για τη στήριξη των κρατών μελών στη διαχείριση επειγουσών προκλήσεων και τις ανάγκες που έχουν σχέση με τη μετανάστευση και τη διαχείριση συνόρων στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής καθώς και σε αυτούς που επλήγησαν από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και για την εφαρμογή του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο μόλις εγκριθεί, συμπεριλαμβανομένου των νέων συνοριακών διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι, για να επιτραπεί στην Ένωση να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη σε μία περίοδο εντάσεων, οι προτεραιότητες για το μεταναστευτικό θα ενισχυθούν κατά 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση της αποτελεσματικής μεταναστευτικής συνεργασίας με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στη συνέχιση των δράσεων που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν μέσω του Καταπιστευματικού Ταμείου της ΕΕ για την Αφρική.

Θα βοηθήσει επίσης στην υποστήριξη των Δυτικών Βαλκανίων, της Νότιας Γειτονίας και της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών σχέσεων και χρηματοδότησης για τις μεταναστευτικές διαδρομές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή