ΣΥΡΙΖΑ – Αποστολάκης: Δεν αποκλείω τη διάσπαση

«Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της ιστορίας και κανένας δεν μπορεί να περιφρουρήσει κάτι με κριτήρια τέτοιου τύπου που να μην αφήνει ή να δημιουργεί ένα σκληρό πυρήνα μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος. Η ιστορία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όλοι όσοι έχουν ευαισθησίες πάνω σε αυτά τα θέματα και προβληματισμούς, τους επιτρέπεται ή έχουν δικαίωμα να επικαλούνται όλη αυτή την ιστορία. Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ούτε ότι είναι επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ».

by Times Newsroom

Με αυτή τη δήλωση, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική που άσκησε ο κ. Τσακαλώτος για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που γυρίστηκε στην Μακρόνησο, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Αποστολάκης: Δεν αποκλείω τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Εγώ απλά συμμετείχα στο να γίνει μία κίνηση, η οποία θεωρώ ότι σαν συμβολισμός προσφέρει, θεωρώ ότι βοηθάει στο ενωτικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει», εξήγησε ο κ. Αποστολάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι η θέση που έχει πάρει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου για ανάδειξη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει, ότι στηρίζει όλους τους υποψηφίους.

«Μάλιστα κάποια στιγμή είπα ότι η υποψηφιότητα του κυρίου Κασελάκη είναι ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα γιατί προκαλεί ένα καινούργιο ενδιαφέρον στους ψηφοφόρους και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε. Ερωτηθείς, αν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης μετά τις εκλογές του νέου προέδρου του κόμματος, δήλωσε «για να υπάρξει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μετά από δύο διαδοχικές εκλογές, σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά, κάτι δεν πάει καλά, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του εξήγηση. (…) Όταν τεθεί ένα πλαίσιο που καθορίζει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, αυτοί που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο που θα είναι και το μέλλον, θα το στηρίξουνε. Αν κάποιοι διαφωνούν, ενδεχομένως να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Βεβαίως και δεν το αποκλείω (σ.σ. το ενδεχόμενο της διάσπασης). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι καλό, δεν το επιδιώκει κανείς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει» προσέθεσε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως θεωρεί ότι δεν τρομάζει κανέναν αυτή τη στιγμή, μια τέτοια εξέλιξη.

«Τα μαζεύει» ο Τσακαλώτος: «Έκανα λάθος που μίλησα εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ» – Τι είπε για Κασσελάκη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας εκ των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα, αλλά και τα όσα ειπώθηκαν για τον έτερο υποψήφιο Στέφανο Κασσελάκη μετά το προεκλογικό βίντεο του δεύτερου από την Μακρόνησο.

«Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς. Δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είχε πει την Τετάρτη σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ένα 24ωρο αργότερα – και ενώ η αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο» – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανήλθε στο θέμα επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους. «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη για όλο το κόμμα. Ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό», είπε και πρόσθεσε:

«Αλλά εάν δεν ήμουν πολιτικός και δεν ήμουν καθηγητής οικονομικών, αλλά καθηγητής της επικοινωνίας και των ΜΜΕ, θα έλεγα σε φοιτητές να κάνουν ένα διδακτορικό για την καμπάνια. Και θα τους ρωτήσω. Πόσο ποσοστό της καμπάνιας τω 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά; Πόσο είχε κριτική για τους άλλους; Πόσο ποσοστό είχε άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους;».

«Όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα “εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν”, τα στοιχεία αυτών των διδακτορικών δεν θα επιβεβαιώνανε τις επικεφαλίδες. Αν δείτε τις δηλώσεις και τα άρθρα που έχουν γράψει οι πέντε υποψήφιοι θα δείτε πως η κριτική η άμεση μπορεί να είναι 1% με 1,5%».

Ακόμη, είπε πως υπάρχει ευθύνη και από τα ΜΜΕ, που δεν προβάλλουν και άλλα ζητήματα, όπως τις προτάσεις και τις θέσεις των υποψηφίων για σημαντικά ζητήματα.

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Προφανώς τον θεωρώ σύντροφο

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί τον κ. Κασσελάκη σύντροφό του όπως τους άλλους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Όσο είναι μέλος του κόμματος, προφανώς τον θεωρώ σύντροφο. Δεν τον ξέρω να είμαι ειλικρινής. Λέει και πράγματα που μου αρέσουν. Τα δικαιωματικά που λέει θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και λέει και πράγματα που δεν είναι ηγεμονικά. Ούτε αυτά που λέει για τον στρατό, για τα δικαιώματα στον γάμο. Υπάρχουν πράγματα που συμφωνώ, άλλα που διαφωνώ και άλλα που δεν ξέρω».

Ερωτηθείς για τις διαφορές του ενός υποψήφιου με τον άλλο είπε: «Νομίζω πως είμαστε ένα ενιαίο κόμμα, δεν είμαστε αντίπαλοι για αυτό εγώ ήμουν εναντίον του debate με τους όρους που γίνεται γιατί είναι για αντιπαράθεση, δεν είναι για συζήτηση. Προφανώς υπάρχουν διαφορές γιατί αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος αλλά δεν θα το έβαζα πως είναι το κυρίαρχο».

«Προφανώς έχω εγώ κάποια πράγματα που θεωρώ πως πρέπει να έχουμε πιο καθαρή ταυτότητα για τις αξίες και τις αναλύσεις της Αριστεράς. Νομίζω πως μετά την πανδημία, την χρηματοπιστωτική κρίση, την ενεργειακή και την κλιματική κρίση φαίνεται πως αξίες όπως της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας έχουν ανεβεί, αρκεί να τις μετατρέπουμε σε πολιτικές που απαντάνε στο επίκεντρο των προβλημάτων. Χρειάζεται αυτή η ταυτότητα».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο «να έρθει να ψηφίσει γιατί έχει σημασία η αντιπολίτευση να είναι ισχυρή, να κάνει αντιπολίτευση, να σχεδιάζει».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com