ΣΥΡΙΖΑ – Δραγασάκης κατά Κασσελάκη: «Μόρφωμα αυταρχισμού το κόμμα»

Πριν πέντε ημέρες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας αποχώρησαν μαζικά καταγγέλλοντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «εξελέγη ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά μάλλον οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε δημοσκοπική, πολιτική και αξιακή κατάρρευση».

by Times Newsroom

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε… απροειδοποίητα δύο πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο, μίλησε με κατοίκους και ανέβασε τις συνομιλίες του στα social media, με τον ίδιο να γελά και τους απλούς ανθρώπους να παραπονιούνται, όπως έκανε και πριν την εκλογή του, όταν προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τη φονική πλημμύρα στην Καρδίτσα και τα γύρω χωριά.

Οσο ενισχύεται η κριτική εναντίον του, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει στελέχη και ψηφοφόρους -όπως φαίνεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις- τόσο εκείνος συνεχίζει στη ρότα που ξεκίνησε από τις 29 Αυγούστου και μετά. Επικοινωνία, social media, προβολή του «εγώ» και άμεση δημοκρατία, με στόχο να στείλει μήνυμα πως όσοι του ασκούν κριτική δεν είναι απλοί άνθρωποι που βλέπουν τι γίνεται και αντιδρούν, αλλά κομμάτι του φθαρμένου κομματικού μηχανισμού που δρα με σκοπιμότητα εναντίον του.

Την ίδια στιγμή, οι επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζονται.

Με αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είναι ο πρώτος που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο νυν πρόεδρος επιτίθεται στον πρώην. «Εάν οι επικοινωνιακές ανάγκες του νέου προέδρου απαιτούν την καταγγελία της κυβέρνησης 2015-2019, θέλω να υπογραμμίσω, εγώ που δεν είχα την τιμή να είμαι μέλος της, ότι είμαι περήφανος για αυτήν», λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης και γράφει, μεταξύ άλλων, για «μίσος σε βάρος συντρόφων που μοιράζονταν τους ίδιους αγώνες και τις ίδιες αγωνίες όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια».

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ Τ    ίχε και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, και έκανε τον παραλληλισμό που εδώ και έντεκα χρόνια τον… κυνηγά. Το 2016 ήταν η πρώτη κ@λ@τούμπα του Τσίπρα για τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξήρε το ρόλο του στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Ε.Ε., καθώς ο Φρανουά Ολάντ είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να μη μείνει η Ελλάδα έξω από το ευρώ.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στο Παρίσι, δεν συναντήθηκε με τον συμπρόεδρο του Αριστερού Μετώπουν Ζακ-Λικ Μελανσόν, καθώς οι μεταξύ τους σχέσεις είναι υπό του μηδενός, από τότε που ο Μελανσόν κατέταξε τον Τσίπρα στους λαϊκιστές της Ευρώπης. Συναντήθηκε όμως με τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ολαντρέου, όπως έλεγε το 2012, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την Ευρώπη, τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς και την ανάγκη ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Συζήτησαν όμως και το «κρίσιμο θέμα» σύμφωνα με την ανάρτηση Τσίπρα στο facebook. Πως μία αριστερή κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις κ.λπ.

Εχει πολιτικές ανησυχίες ο κ. Τσίπρας και τελευταία έχει αρχίσει και μιλά για το μέλλον, κάτι που δεν αρέσει στη νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Για το ίδιο θέμα, της κινητικότητας στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μίλησε χθες και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στα Παραπολιτικά FM, λέγοντας ότι στην Ελλάδα «γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή μια προσπάθεια της ίδιας της άρχουσας τάξης να διαμορφώσει έναν ισχυρό εναλλακτικό πυλώνα απέναντι στην Κεντροδεξιά ή στη Ν.Δ. ούτως ώστε να μπορεί να διατηρεί εγκλωβισμένα ανάμεσα στους δύο αυτούς ισχυρούς πολιτικούς φορείς ευρύτερα λαϊκά στρώματα και επί της ουσίας να προχωρά απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com