ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τον σάλο ξορκίζει το… θαύμα ο Κασσελάκης

Με φόντο το σύνθημα… μάρκετινγκ «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ» παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

by Times Newsroom

Ποιο άλλο, βέβαια, θα μπορούσε να είναι το σύνθημα, όταν ο ίδιος ο Κασσελάκης βρίσκεται σε βέρτιγκο και τη μια μέρα μιλάει για το «θαύμα της βάφτισης» και χρησιμοποιεί τραμπικές τακτικές, ενώ την επομένη θυμάται τις «αρχές και τις αξίες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανότατα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ένιωσε αμήχανα όταν κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στον «Ελληνικό Κόσμο» οι παρευρισκόμενοι αποθέωσαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας το σύνθημα «Τσίπρα γερά, να φύγει η Δεξιά».

«Ανετος» ο Κασσελάκης

Για να ξεφύγει από την αμηχανία, ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε: «Γεια σου Αλέξη, τι γίνεται;» και όταν τελείωσε την τοποθέτησή του κάθισε δίπλα στον πρώην πρόεδρο, που είχε επιχειρήσει να τον καθαιρέσει στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, και, μάλιστα, συνομίλησαν για λίγο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, χθες, επιχείρησε να πατήσει σε δύο βάρκες. Αφησε για λίγο τον τραμπισμό και έκανε στροφή 180 μοιρών πατώντας σε συριζαίικα τσιτάτα του παρελθόντος. Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, καθώς απευθυνόταν σε κομματικό ακροατήριο.

Μάλιστα, επιχείρησε να μαζέψει το μπάχαλο που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα και τις εσωκομματικές αντιδράσεις για το «θαύμα της βάφτισης» ισχυριζόμενος πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και επιτιθέμενος με μανία στα μέσα ενημέρωσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως όλα έγιναν «σε μία προσωπική στιγμή που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου. Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα “θαύμα Κασσελάκη”. Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δεν χρησιμοποίησα. Και αλαζονεία που ποτέ δεν είχα», όπως είπε, προσθέτοντας: «Μην ψάχνετε σ’ εμένα για κρίσεις μεσσιανισμού».

Επιτέθηκε, βέβαια, και στην κυβέρνηση με γραφικούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως η Ν.Δ. μιλάει με «χουντικά συνθήματα», «έχει «ακροδεξιά πολιτική» και ακουμπάει τους χρυσαυγίτες.

Λαϊκισμός

Δεν ξέχασε, όμως, τον… παλιό καλό λαϊκισμο του ΣΥΡΙΖΑ και τα «λεφτόδεντρα», καθώς μίλησε για συντάξεις πείνας και μισθούς Βουλγαρίας, υπονοώντας ότι έχει… πρόγραμμα για να μοιράσει χρήματα. Οταν το πρόγραμμα που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες κοστολογείται στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ και ξεπερνάει κατά πολύ ακόμα και το φαντασιακό «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν γνωστά και τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για τη Μέλπω Λεκατσά, συνταξιούχο φαρμακοποιό, τη Δέσποινα Σίνου, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, τη Βιολέτα Κόρδατζη, μηχανικό, τον Βασίλη Παπαλαζάρου, ερευνητή – βιολόγο και τη Λυδία Βενέρη, δικηγόρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com