ΣΥΡΙΖΑ : Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τον καθαιρέσουν – Εγινε και αγροτικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα - Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη ΝΔ

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 20/02/24)

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Κολομβιανός πρόεδρος: Το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα – «Πλήρη αλληλεγγύη» στον Λούλα – «Στη Γάζα διαπράττεται γενοκτονία. Χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι δολοφονούνται άνανδρα. Ο Λούλα δεν είπε τίποτε άλλο παρά την αλήθεια. Αν δεν υπερασπιστούμε την αλήθεια, θα μας αφανίσει η βαρβαρότητα», ανέφερε ο κ. Πέτρο μέσω X (του πρώην Twitter). «Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στον πρόεδρο της Βραζιλίας», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Κολομβίας.
  • ΗΠΑ : Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και να σκότωσε μέλος της οικογένειάς του – Τραγωδία στη Γιούτα των ΗΠΑ – Άγνωστο αν επρόκειτο για ατύχημα ή εσκεμμένη ενέργεια
  • Hurriyet: Τέσσερις τρομοκράτες πέρασαν από τον Έβρο στην Τουρκία – Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά – Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hürriyet αναφέρεται σε επιχείρηση που έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2023 στον Έβρο, κατά την οποία, όπως λέει σκοτώθηκαν τέσσερις τρομοκράτες της οργάνωσης ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν στην Τουρκία.
  • Πάμπλο Νερούδα: Δηλητηριάστηκε ή πέθανε από καρκίνο; – Ανοίγει και πάλι ο φάκελος θανάτου του – Μισό αιώνα μετά, η Χιλή θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να διαλευκάνει το μυστήριο του θανάτου, το 1973, του Νομπελίστα ποιητή Πάμπλο Νερούδα, ο οποίος ενδέχεται να δηλητηριάστηκε, λίγες ημέρες μετά το πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοσέτ.
  •  Ισπανία : Η Λετίθια κατηγορείται ότι επιχείρησε ν’ αποπλανήσει σωματοφύλακα – Αυτή τη φορά, ένα νέο βιβλίο βάζει και πάλι στο προσκήνιο την προσωπική ζωή της βασίλισσας της Ισπανίας. Ο συγγραφέας του, Joaquín Abad, δημοσιογράφος, υποστηρίζει ότι έχει μαρτυρίες από πηγές που είναι κοντά στην βασιλική οικογένεια και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι της ασφάλειάς τους. Το βιβλίο έχει τίτλο Letizia, an unauthorized biography και περιέχει δύο σοβαρές κατηγορίες για τη σύζυγό του βασιλιά Φελίπε. Η πρώτη θέλει την 51χρονη βασίλισσα να οδηγεί μεθυσμένη θέτοντας τη ζωή της σε κίνδυνο και η δεύτερη ότι προσπάθησε να αποπλανήσει έναν από τους σωματοφύλακές της λειτουργώντας προκλητικά.
  • Κϊνα : Δυσαρέσκεια για το βέτο των ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Το αμερικανικό βέτο «στέλνει λάθος μήνυμα, κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση στη Γάζα», συνέχισε, εκτιμώντας πως η αντίθεση της Ουάσιγκτον στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός δεν είναι «τίποτε διαφορετικό από πράσινο φως για τη συνέχιση της σφαγής», αποτελεί «άδεια στο Ισραήλ να σκοτώνει».
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Αλεξέι Ναβάλνι – «Αυτό γίνεται επίσης στη χώρα μας» – Με τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Αλεξέι Ναβάλνι συνέκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση να πληρώσει πρόστιμο 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη.

ΣΥΡΙΖΑ : Στα άκρα η εσωκομματική σύγκρουση

  • Μεγαλώνει το χάσμα: Μια νέα κρίση εξελίσσεται στην Κουμουνδούρου μετά την «φωτιά» που έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης με το ερωτηματολόγιο που έδωσε στη δημοσιότητα με το οποίο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν για την επανίδρυση του κόμματος. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν ακόμη και ζήτημα ηγεσίας, με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργο Τσίπρα να σημειώνει ότι «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».
  • Ελάχιστοι πλέον στο πλευρό του: Φαίνεται πως ελάχιστοι , κυρίως από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απομείνει στο πλάι του, ως «αξιωματικοί» του, μεταξύ των οποίων η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη και ο Πέτρος Παππάς. Αντιθέτως όσοι τον υποστήριξαν φανερά ή αθόρυβα αρχίζουν ν’ απομακρύνονται δείχνοντας μέχρι και οργισμένοι από τη συμπεριφορά και τη στάση που τηρεί στα καταστατικά ζητήματα.
  • Το τελεσίγραφο και η υποχώρηση: Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ σε αντίθεση με αυτή της Δευτέρας κατά την οποία απουσίαζε. Μάλιστα, ζήτησε τη δέσμευσή τους για στήριξη της προεδρίας του, διαφορετικά όπως είπε, αν υπάρχει αμφισβήτηση, θα ζητήσει επαναβεβαίωση από τη βάση. Ωστόσο, μετά το πέρας της ΠΓ έγινε γνωστό πως ο κ. Κασσελάκης ανακάλεσε την επιστολή της Δευτεράς προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και την πρόθεσή του να προσφύγει στη βάση καθώς όλα τα μέλη πλην τριών, αρνήθηκαν να παρέχουν στον ίδιο «λευκή επιταγή».

Οι αγρότες “κατέλαβαν” την Αθήνα

  • Η συγκέντρωση σε αριθμούς: Μεγαλοπρεπές ήταν το χθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι κατέφθασαν από κάθε άκρη της Ελλάδας με όλα τα μέσα, δίνοντας το βροντερό παρών στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κέντρο της Αθήνας «βούλιαξε» από 6.500 διαδηλωτές, ενώ τα τρακτέρ που εισήλθαν στο Λεκανοπέδιο ξεπέρασαν τα 200.
  • Πώς θα αποχωρήσουν: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο «εκκένωσης» του κέντρου από τα τρακτέρ. Οι διαδικασίες ξεκινούν τα ξημερώματα και έως τις 11:00 το πρωί θα επιτευχθεί η πλήρης αποχώρηση των βαρέων οχημάτων από τον αστικό ιστό. Η παρουσία της Τροχαίας καθ΄όλη την διάρκεια της επιχείρησης θα είναι έντονη και οι αγρότες θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής συνοδεία της Αστυνομίας, προς διευκόλυνση των ίδιων αλλά και των πολιτών.
  • Το μέλλον των μπλόκων: Ακολούθως του μεγάλου συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα, ώστε να ενημερωθούν οι αγρότες για το αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης της Αθήνας. Στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Σημειώνεται εξάλλου, ότι για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ραντεβού των αγροτών της Θεσσαλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι Τύρκοι δεν μας αφήνουν σε ησυχία

  • Αντιδρά η Ελλάδα: Σκληρή ήταν η απάντηση της Αθήνας μετά την έκδοση δύο νέων NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία αλλά και μιας τρίτης με την οποία κάνει λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
  • Οι κινήσεις της Αθήνας: Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επιδόθηκε σχετική Ρηματική Διακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά. Παράλληλα, έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στην αρμόδια υπηρεσία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IΜΟ) και στον Ισπανό συντονιστή Navtex των περιοχών της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι σε όλα τα κείμενα απορρίπτονται τουρκικοί ισχυρισμοί και προβάλλεται νομική ορθότητα ελληνικών θέσεων.
  • Οι τρεις NAVTEX: Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι με την υπ’ αριθμό 0177/24 NAVTEX του σταθμού της Αττάλειας, η περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, βρίσκεται σε χώρο τουρκικής δικαιοδοσίας. Με μία δεύτερη NAVTEX (0184/24) ο ίδιος σταθμός της επανεκπέμπει αντίστοιχη ελληνική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά ανατολικότερα στη Μεσόγειο, ισχυριζόμενος και πάλι ότι η περιοχή βρίσκεται σε χώρο τουρκικής δικαιοδοσίας. Παράλληλα, η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX για τις δραστηριότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο επαναφέροντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για επανάληψη της NAVTEX που είχε λήξει στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι εξελίξεις με τον 45χρονο Παλαιοχριστιανό

  • Η άρνηση: Εξέταση DNA έχει διαταχθεί για τον 45χρονο Παλαιοχριστιανό, προκειμένου να διαπιστωθεί η πατρότητα των παιδιών που διέμεναν μαζί του, αλλά και του βρέφους της 22χρονης κόρης του. Παρ’ολα αυτά ο ίδιος αρνείται να δώσει δείγμα για ταυτοποίηση, καθώς δηλώνει αρνητής των βιομετρικών εξετάσεων.
  • Η έφοδος: Ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο στο παράπηγμα που ζει η οικογένεια, μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής του 45χρονου με εμπόριο ναρκωτικών, καθώς σε κοντινή απόσταση βρέθηκε χασισοφυτεία που δεν ανήκει σε κάποιον.
  • Το παρελθόν: Υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται μέσω διαδικτυακών αναρτήσεών του ο πατέρας της οικογένειας, ενώ φαίνεται να διατηρούσε στενή σχέση με τον Ηλία Παναγιώταρο. Σε βίντεο με επεισόδια έξω από θέατρο πριν χρόνια, έχει καταγραφεί πολύ κοντά σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εξαπέλυαν ύβρεις και απειλές.

Αθλητικά

  • Η νίκη: Η Ίντερ νίκησε, πιο εύκολα απ’ όσο μαρτυρά το τελικό 1-0, την Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.
  • Η ισοπαλία: Στο Αϊντχόφεν ο Ντόνιελ Μάλεν άνοιξε το σκορ για τη Ντόρτμουντ στο 24′ για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Λουκ Ντε Γιονγκ στο 56′. Οι Ολλανδοί στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ της ανατροπής .
  • Η συνέχεια: Η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται σήμερα, με τη Νάπολι να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, ενώ η Πόρτο θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της την Άρσεναλ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com