ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Κασσελάκη

Ολονύχτια ήταν η σύσκεψη κορυφαίων στελεχών ώστε να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

by Times Newsroom

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο ακόμη είναι πρόωρο να διακινδυνεύσει κανείς την πρόβλεψη για τις τελικές αποφάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας αντιπαρατέθηκε σφοδρά με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι μετά το επεισόδιο ο πρόεδρος του κόμματος είχε ζητήσει την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα της Ολγας Γεροβασίλη. Μάλιστα, σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει έναν ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματέας απάντησε «Κατά την άποψή μου ναι, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί και ένα στιγμιότυπο πριν από την ομιλία Κασσελάκη, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο συνέδριο και επέλεξε να μη χαιρετήσει τον Διονύση Τεμπονέρα και την Όλγα Γεροβασίλη.

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστική διάλυση – Η καθαίρεση Κασσελάκη από Τσίπρα, η απάντηση του Προέδρου και νέες εκλογές

Το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε χθες, πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου, και τα επεισόδια είναι ακόμα πολλά.Ορθιος, με χειλόφωνο, σαν σε διάλεξη εμπρός σε ακροατήριο… πολυεθνικής, ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι μετά το Συνέδριο προσφεύγει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για να επανεκλεγεί ο ίδιος και να εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή και νέες νομαρχιακές οργανώσεις.

Ο κ. Κασσελάκης, μην έχοντας άλλη κίνηση στην εσωκομματική σκακιέρα, μετά την παρέμβαση Τσίπρα, έριξε χθες την τελευταία του ζαριά. Κήρυξε τον πόλεμο στον Αλέξη Τσίπρα και συνολικά στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας απέναντι σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη. Και υποσχέθηκε πως αν η κίνηση αυτή του βγει τότε θα στήσει ένα κόμμα από το μηδέν, με νέα βιογραφικά και καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε κάλπες», είπε προκαλώντας τους επικριτές του. «Οσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δεν με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο κ. Κασσελάκης καταχειροκροτούμενος από την πλειονότητα των συνέδρων και με τα στελέχη του κόμματος στις πρώτες σειρές εμφανώς προβληματισμένα και ανήσυχα για αυτό που έρχεται.

Για πρώτη φορά, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με έναν τρόπο «έξυπνο». Οταν αναφερόταν στο όνομά του, π.χ. για τις εσωκομματικές επιθέσεις που δεχόταν όταν ήταν πρόεδρος, αναφερόταν μόνο θετικά. Ηταν όμως πολλές περισσότερες οι φορές που ο κ. Κασσελάκης έδειχνε τον Αλέξη Τσίπρα και τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ με το δάκτυλο, αναφερόμενος σε εκείνους που φταίνε για την κατρακύλα του κόμματος.

«Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις, όταν εκείνοι δεν λογοδότησαν ποτέ για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%», είπε χαρακτηριστικά, σε μία αιχμή που όλοι είδαν μέσα της το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Μεσσίες ψάχνουν άλλα κόμματα. Οχι η Αριστερά! Οχι η προοδευτική παράταξη. Οι Μεσσίες έχουν τελειώσει. Αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι τα δημοκρατικά κόμματα που εκλέγουν την ηγεσία τους και την εμπιστεύονται», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος πολλές φορές -εκμεταλλευόμενος και τους «κλακαδόρους» που βρίσκονταν κοντά του ως μέρος του ακροατηρίου- επιχείρησε να τονίσει ότι ο κόσμος τον ψήφισε, ο κόσμος τον στηρίζει, μόνο η σχέση του με το λαό τον ενδιαφέρει και άλλα τέτοια.

«Δεν θα αφήσω κανέναν να ναρκοθετήσει το δρόμο. Ο δρόμος έχει ανοιχτεί. Εχει περπατηθεί και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει αυτόν το δρόμο της μεγάλης αλλαγής» ήταν άλλη μία αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ λάβρος και προσβλητικός ήταν και για τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, τα οποία αρχικά κατηγόρησε ως «διασπαστές που δεν σεβάστηκαν τον Αλέξη Τσίπρα» και στη συνέχεια κατηγόρησε ότι ετοιμάζονται να συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ και να μετατρέψουν τις έδρες που πήραν με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ σε «πράσινες έδρες».

«Βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα Πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες», είπε προκλητικά κοιτάζοντας τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας στις πρώτες σειρές, τα οποία επιδεικτικά προσπέρασε και δεν χαιρέτησε (Σωκράτη Φάμελλο, Ολγα Γεροβασίλη, Διονύση Τεμπονέρα κ.ά.) όταν μπήκε στην αίθουσα του Συνεδρίου.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ο Τσίπρας «καθαίρεσε» Κασσελάκη

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία κίνηση με την οποία εγκλώβισε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον αναγκάζει να πάει σε εσωκομματικές εκλογές επανεκλογής του από τη βάση.

Ως σκηνοθέτης του έργου που παρακολουθούμε εδώ και επτά μήνες και δρώντας όλον αυτόν τον καιρό στο παρασκήνιο, ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη για να ωθήσει τα πράγματα σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, ελπίζοντας ότι θα «φάει» τον Κασσελάκη, που δεν έχει κάνει γκελ στην ελληνική κοινή γνώμη. Κατηγόρησε λοιπόν τον διάδοχό του ότι επιδιώκει «λευκή επιταγή τριετίας» ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, πράγμα που, όπως αναφέρει, «προεξοφλεί μία εκλογική αποτυχία». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άφησε και σοβαρές αιχμές εναντίον των στελεχών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσουν τη Νέα Αριστερά, αλλά σε αυτή τη φάση στόχος του είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και αν κάποιοι στο επιτελείο του νέου προέδρου επέμεναν ότι με την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας διευκολύνει τα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νικητής (Στέφανος Κασσελάκης) φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν. Αδιαφορώντας για το τι αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα. Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα Συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ενα Συνέδριο όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει», έγραψε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απολύσει τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο. του κόμματος, όχι χθες αλλά την ημέρα που πήγε σε εκείνη την πολιτική εκδήλωση με θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», μαζί με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

«ΚΑΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ»

Αγρια επίθεση Τσακαλώτου σε Τσίπρα

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Νέα διαφωνία Τσίπρα - Τσακαλώτου

 Στον Αλέξη Τσίπρα δεν απάντησε χθες μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης. Απάντησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και αυτό είναι μία ένδειξη πως ο παλιός και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν σε μία φάση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

«Οχι, Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας, και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή. Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει. Αρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όταν ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή Μνημονίου», έγραψε στην μακροσκελή ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στις αιχμές που άφησε στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του και εναντίον όλων όσοι συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.
Και κατέληξε: «Αρα πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com