ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος ο Κασσελάκης και «Αρχηγός» ο Πολάκης, ιδεολογία… πολακισμός

Με κεντρική ιδεολογία τον… Πολακισμό, πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μάταια προσπαθεί να δείξει με τακτική one man show στα social media, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξελιχθεί, να γίνει κάτι διαφορετικό, από αυτό που πραγματικά είναι.

by Times Newsroom

Προχθές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ, άλλαξε εντελώς το πνεύμα της αρχικής ανακοίνωσης του κόμματος για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, υιοθετώντας «πολακικά» επιχειρήματα και φρασεολογία. Ηταν μία οβιδιακή μεταμόρφωση Κασσελάκη που σχολιάστηκε παντοιοτρόπως εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε τη Ν.Δ. να βγάλει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για τον «υποβολέα Πολάκη».

Χθες, η έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με τον Παύλο Πολάκη, έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο «αψύς Σφακιανός» είναι εκείνος που κάνει κουμάντο στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη κόντρα υπήρξε και ανάμεσα στον Γιώργο Φλωρίδη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά η αντιπαράθεση με τον Πολάκη οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολακισμός ζει και βασιλεύει…

«Οι πολίτες που θέλουν να μην τους κλέβεις, να μην τους συκοφαντείς, να μη βιάζεις τα παιδιά τους. Αυτά είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων που αγνοήθηκαν. Επί πάρα πολλές δεκαετίες κάτω από την επίδραση συγκεκριμένων απόψεων όλες οι σχετικές πρωτοβουλίες για το ποινικό μας σύστημα έτειναν στην προστασία των δικαιωμάτων αυτών που εγκληματούν. Ξεχάστηκε εντελώς ότι εκτός από τα δικαιώματα αυτών που εγκληματούν υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων, τα δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας που αγνοήθηκαν από πάρα πολλά χρόνια» ήταν η φράση του Γιώργου Φλωρίδη που άναψε τα αίματα στην πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Αριστεράς που ερίζουν μέσα και έξω από τη Βουλή για το ποιος υπερασπίζεται καλύτερα τη διακυβέρνηση Τσίπρα.

«Δεν είχατε καμία φροντίδα για τα θύματα. Η φροντίδα σας ήταν έστω και την τελευταία ημέρα πως 5.000 κακουργηματικές υποθέσεις πάνε στο Αρχείο. Και η φροντίδα σας ήταν πως μεγαλοεγκληματίες που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξη, με την τροποποίηση που κάνατε, να αθωωθούν, επειδή τα κακουργηματικά αδικήματα τα μετατρέψατε σε πλημμελήματα και έτσι οδηγήσατε στην αθώωσή τους λόγω παραγραφής» συνέχισε ο κ. Φλωρίδης και συνέχισε: «Αυτό το κάνατε στο όνομα του λαού; Στο όνομα της προστασίας του λαού; Στο όνομα των εργαζομένων το κάνατε αυτό; Στο όνομα των ταλαιπωρημένων; Οχι! Το κάνατε στο όνομα των μεγαλοεγκληματιών της χώρας, που εις υγείαν των κορόιδων που αποχαιρέτησαν τα δικαστήρια, την ώρα που αντιμετώπιζαν ποινές ισοβίων. Και το κάνατε αυτό, την ώρα που ήταν έτοιμες να ανακοινωθούν δικαστικές αποφάσεις που θα τους καταδίκαζαν σε ισόβια».

Υπενθύμισε δε, τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που, όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, «τον ξηλώσατε επειδή δεν θέλησε να υπογράψει αυτές τις αλλαγές καταγγέλλοντας τη διαπλοκή με την ολιγαρχία».

«Είχα πάρα πολύ καιρό να ακούσω ένα τέτοιο ακροδεξιό λόγο, από τότε που έφυγε η Χρυσή Αυγή» και πρόσθεσε «συγχαρητήρια, κύριε Φλωρίδη, γι’ αυτό το ταξίδι που κάνατε. Πίστευα ότι οι χυδαίες αναρτήσεις που κάνατε στο faceBook κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετές για να σας δώσει το πιστοποιητικό για να σας κάνει ο κ. Μητσοτάκης υπουργό, αλλά φαίνεται ότι σας αδικώ. Πιστεύετε στην Ακροδεξιά και τον τρόπο που όλη η Δεξιά αντιμετωπίζει τους Π.Κ.» επιχείρησε να απαντήσει πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, απάντησε: «Ονομάζετε Ακροδεξιά μια πρωτοβουλία η οποία έρχεται να νομοθετήσει υπέρ των δικαιωμάτων των θυμάτων και της κοινωνίας. Αυτό το ονομάζετε Ακροδεξιά και Αριστερά ονομάζετε ό,τι κάνατε υπέρ των εγκληματιών. Αυτή είναι η διαφορά μας. Και αυτά σας τα απέδειξα με όσα σας είπε ο πρώην υπουργός σας Σταύρος Κοντονής και με όσα με δύο ανακοινώσεις σας είχε προειδοποιήσει πριν ψηφίσετε την αλλαγή των ποινικών κωδίκων η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και όσα είπε και μετά την ψήφισή τους». Προέτρεψε τον κ. Τσακαλώτο «να μη μιλάτε εσείς για διαδρομές…»

Αυτήκοοι μάρτυρες έλεγαν ότι από τα έδρανα ο κ. Πολάκης φώναζε στον Γ. Φλωρίδη «πώς κατάντησες έτσι» και τον αποκαλούσε «γελωτοποιό του Μητσοτάκη». Ελεγε και άλλους χαρακτηρισμούς ο συντονιστής του Κασσελάκη, ενώ στον Θάνο Πλεύρη φώναζε ότι έλεγε ψέματα.

Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ

Με γραπτή δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα είπε από το βήμα ο Γ. Φλωρίδης. Και γιατί παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για το τι ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή των Ποινικών Κωδίκων με υπουργό τον Νίκο Παρασκευόπουλο και γιατί το ψήφισε στο παρά 1’ πριν τις εκλογές του 2019 και για το καταστροφικό αποτέλεσμα που επέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com