ΣΥΡΙΖΑ: Τετ α τετ Τσίπρα με Κασσελάκη – Τι συζήτησαν

Τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη είχε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με «Το Ποντίκι» η συνάντηση έγινε σε δημόσιο χώρο, όπως και εκείνη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Το ραντεβού αυτό φαίνεται να εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών του τέως πρωθυπουργού, προκειμένου να αποφευχθούν νέα ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Τσακαλώτου από το κόμμα την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον νυν αρχηγό και τον προκάτοχό του να εξετάζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τρόπους να μην βαθύνει κι άλλο η κρίση. Δεν κατέστη δυνατό ωστόσο να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία της συζήτησής τους μέχρι τώρα.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη το βράδυ το δείπνο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου στη μάχη της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο. Και τον οποίο κ. Σακελλαρίδη ορισμένες φήμες τον έφεραν να βολιδοσκοπείται από διάφορες πλευρές, που διαφωνούν με τον κ. Κασσελάκη, προκειμένου να ηγηθεί ενός νέου κόμματος στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, που είναι δυνατό να συγκροτηθεί από τα στελέχη της Ομπρέλας, που ήδη βρίσκονται εκτός ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα της κυρίας Αχτσιόγλου που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα.

Σημειωτέον ότι το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών αυτής της ομάδας, ώστε να αποφασιστεί η τελική της στάση.

Από πηγές που γνωρίζουν τα κομματικά παρασκήνια, εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα επιθυμούσε για πολλούς λόγους – και γι’ αυτό επιχειρεί να την αποτρέψει-, μία έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει «Το Ποντίκι».

Η περαιτέρω «αιμορραγία» του κόμματος σε στελεχιακό δυναμικό και σε επίπεδο μελών, μπορεί να επιφέρει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, ένα μοιραίο χτύπημα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, με τις δημοσκοπήσεις να «απειλούν» την Κουμουνδούρου ακόμη και με την τρίτη θέση όπως λένε οι πληροφορίες.

Ο κίνδυνος μίας τέτοιας εξέλιξης, που ίσως θα έφτανε στο σημείο να αλλάξει θεμελιωδώς τις σημερινές ισορροπίες – ακόμη και να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης – θα ήταν ένα χτύπημα, που πέρα από τη σημερινή ηγεσία, θα «άγγιζε» και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα πιθανόν.

Ο οποίος δεν μίλησε μεν όταν διεξαγόταν η μάχη για την ηγεσία, αλλά μάλλον κρίνει επιβεβλημένη την παρέμβασή του τώρα που διακυβεύονται υπαρξιακά θέματα για το κόμμα.

Ακόμη κι αν μεσομακροπρόθεσμα ο κ. Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα κατάφερνε να ανατάξει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ότι η δοκιμασία που θα περνούσε (ή θα περάσει) στο ενδιάμεσο διάστημα το κόμμα, θα ενείχε μεγάλο ρίσκο και διόλου σίγουρο αποτέλεσμα πάντως, όπως αναφέρει το “Ποντίκι”.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε το απόγευμα της Τετάρτης, πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα να κάνει άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου και δήλωσε ότι θέλει να παραμείνουν τα στελέχη αυτά και να συνεργαστεί μαζί τους.   ω

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com