Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια και τα μέτρα αντιμετώπισής της

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας – Φρίκη από τις αποκαλύψεις για τον σύντροφό της

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (Η Καθημερινή, 09/01/24)

Εσωτερική επικαιρότητα

  • Ακρίβεια: Σήμερα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για δύο ζητήματα: το ένα έρχεται από την προηγούμενη διακυβέρνηση από της Ν.Δ. και αφορά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το δεύτερο αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία. – Μειώσεις τιμών στο βρεφικό γάλα, στοπ στις εικονικές προσφορές
  • Καιρός: Η επέλαση του πρώτου κύματος ψυχρής εισβολής ξεκίνησε χθες, με βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια και σε πολλές περιοχές έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ενδέχεται να είναι ισχυρός.
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ναυαρχίδα είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αυξάνουμε τη χρηματοδότησή του, απογραφειοκρατικοποιούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, το διεθνοποιούμε, και ταυτόχρονα λύνουμε και το θέμα του κρατικού μονοπωλίου μαζί», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο κέντρο».
  • Σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, τα δυο πρώτα περιφερειακά-αναπτυξιακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
  • Τι περιλαμβάνει το νέο ν/σ για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή – Νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πεδίο της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και της κρατικής αρωγής περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο.
  • Παπαστεργίου: Το 2024 θα είναι μια πολύ ωραία χρονιά για την τεχνολογία στην Ελλάδα – «Δεν θα παίρνουμε πλέον φακέλους υπό μάλης για διάφορες δουλειές στο δημόσιο» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Γεωργιάδης: Η αύξηση των εμβολιασμών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Πολωνία: Η πολωνική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι και τον συνεργάτη του Μάτσεϊ Βόισικ, εκτελώντας δικαστική απόφαση να τους οδηγήσουν στη φυλακή, κλιμακώνοντας έτσι την αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Αντρέι Ντούντα και της νέας κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τουσκ.
  • Τζέιμς Κόττακ: Πέθανε ο πρώην ντράμερ των θρυλικών Scorpions σε ηλικία 61 ετών
  • Εκουαδόρ: Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί στον Ισημερινό έχουν απαχθεί από εγκληματίες, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • ΗΠΑ :  Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του σημερινού προέδρου Τζο Μπάιντεν μειώθηκε το τελευταίο διάστημα σε τέσσερις από τις έξι «Swing States»
  • Λόιντ Όστιν: Ουρολοίμωξη μετά από επέμβαση για καρκίνο του προστάτη, η αιτία νοσηλείας του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ – Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εισήχθη την 1η Ιανουαρίου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed με ουρολοίμωξη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο.
  • Γαλλία: «Η Air France σκοπεύει να επαναλάβει τις πτήσεις της μεταξύ Παρισιού (από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ) και Τελ Αβίβ από τις 24 Ιανουαρίου με τρεις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή», ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αεροπορική εταιρία.
  • Μενέντεζ: «Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί – Δεν διάλεξα ποτέ τον εύκολο δρόμο» – Απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει έδωσε από το βήμα της Γερουσίας ο Ρόμπερτ Μενέντεζ μιλώντας για πολιτική δίωξη, έλλειψη αποδείξεων και απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων και επηρεασμού του σώματος των ενόρκων.
  • Γερμανία: 2 στους 3 απαιτούν την παραίτηση Σολτς – Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το 64,3% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Όλαφ Σολτς από την καγκελαρία υπέρ του σημερινού υπουργού ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους και μόνο το 24,6% εκφράζει αντίθετη άποψη. Ακόμη και οι μισοί (49,7%) από τους ψηφοφόρους του SPD προτιμούν να γίνει καγκελάριος ο κ. Πιστόριους, πριν από τις εκλογές.
  • «Πυρά» του Κιμ Γιονγκ Ουν κατά της Νότιας Κορέας – «Είναι ο κυριότερος εχθρός μας» – Κάλεσε ξανά να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, με έμφαση στο αποτρεπτικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
  • Ισημερινός : Τρόμος σε ζωντανή μετάδοση σε τηλεοπτικό στούντιο στον Ισημερινό με την εισβολή ένοπλων μασκοφόρων – Μαίνεται η βία στη χώρα – Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» από τον πρόεδρο Ντανιέλ Νομπόα

Δύο συλληφθέντες για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη

  • Οι συλλήψεις: Ο 39χρονος σύντροφος του θύματος και ο 34χρονος φίλος του κατηγορούνται ότι σκότωσαν την 41χρονη Γεωργία η οποία ήταν έγκυος. Αμφότεροι αρνούνται ότι σκότωσαν την άτυχη γυναίκα με τον έναν να ρίχνει στον άλλον την κατηγορία του φόνου. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 39χρονου επεσήμανε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε δολοφονηθεί.
  • Οι κατηγορίες: Εναντίον των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον 4ο τακτικό ανακριτή.
  • Το σχέδιο: Το σχέδιό του 39χρονου, για να πείσει τον φίλο του να διαπράξουν το έγκλημα, προέβλεπε να σκηνοθετήσουν ψεύτικη ληστεία σε βάρος της γυναίκας ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να μεταβούν στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7.000-8.000 ευρώ. Την εκδοχή αυτή επικαλέστηκε ο 34χρονος, ομολογώντας στους αστυνομικούς την εμπλοκή του στην υπόθεση, όχι όμως και τη δολοφονία της γυναίκας.

Τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια – Διαφωνίες στη ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  • Τα μέτρα: Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα κυβερνητικά μέτρα με στόχο «τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
  • Οι τιμές: Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, με τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής να κυμαίνονται αρκετά πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Οι διαφωνίες: Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός για τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών ενάντια στην ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Τελευταίο παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σε συνέντευξη του ανέφερε πως «εγώ διαφωνώ και για τον γάμο (πέρα από την τεκνοθεσία), οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο).

Άκαρπες οι έρευνες για τον 30χρονο αγνοούμενο στο Μεσολόγγι

  • Οι έρευνες: Παραμένει άλυτο το μυστήριο της εξαφάνισης, εδώ και πέντε μέρες, του 30χρονου κυνηγού από το Μεσολόγγι, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι η εξαφάνιση του είναι εγκληματική ενέργεια. Οι έρευνες συνεχίζονται από άνδρες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η απελευθέρωση: Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος κρεοπώλης ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση και αποτελεί το τελευταίο άτομο που είδε τον 30χρονο. Οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν άλλο και έτσι του επιτράπηκε να αποχωρήσει. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του και θα μεταβεί σε άλλο μέρος.
  • Οι αντιφάσεις: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρεοπώλης έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τα σημεία που κινήθηκε. Οι Αρχές έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και εκεί εντόπισαν το αυτοκίνητο να κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που είχε πει στην κατάθεσή του.

Ο Μπάιντεν «κλείνει την ψαλίδα» με τον Τραμπ

  • Η μείωση της διαφοράς: Πρόσφατη δημοσκόπηση από την εταιρεία στρατηγικών συμβούλων Redfield & Wilton Strategies σε συνεργασία με την εφημερίδα Telegraph δείχνει ότι σε τέσσερις από τις έξι «Swing States», τις Πολιτείες δηλαδή που ενδέχεται να αποφασίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν μειώθηκε το τελευταίο διάστημα.
  • Το «άνετο» χρίσμα: Από την άλλη πλευρά, όλα δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών και να πάρει το χρίσμα του κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
  • Τα νομικά εμπόδια: Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος Τραμπ πρέπει να ξεπεράσει και μία σειρά νομικών εμποδίων για να καταφέρει να είναι και πάλι υποψήφιος. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν οι δικαστικές αρχές θα του το επιτρέψουν.

Νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Έφες – Δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

  • Η νίκη του Παναθηναϊκού: Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γκριγκόνις που σημείωσε 24 πόντους, οι «πράσινοι» επικράτησαν 83-76 της Εφές φθάνοντας σε μία σημαντική νίκη για την Euroleague. Στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και έγινε ο τρίτος καλύτερος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης.
  • Η βαθμολογία: Με τη νίκη του αυτή ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στην τετράδα της βαθμολογίας, με 12 νίκες και περιμένει σήμερα την ολοκλήρωση της αγωνιστικής για να δει σε ποια θέση του βαθμολογικού πίνακα θα βρίσκεται.
  • Ο Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται σήμερα στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα θέλοντας να φτάσουν και αυτοί στις 12 νίκες και να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com