«Την ίδια ώρα, θεωρώ, ωστόσο, εξαιρετικά αλαζονική την αναφορά του πρωθυπουργού ότι δηλαδή η αντιπολίτευση της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η ίδια η ΝΔ. Αποτελεί μία πρωτόγνωρη θεσμική προσβολή ως θέση και στάση. Στόχος δικός μας είναι ο πρωτεύων ρόλος στην άσκηση μιας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης εντός και εκτός Βουλής, αλλά και η παραγωγή ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου, το οποίο και θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πολιτική δύναμη εξουσίας, στα “κεντροαριστερά” του πολιτικού χάρτη της χώρας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη «χρόνια έλλειψη» αποτελεσματικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, σημείωσε καταρχήν ότι το ερώτημα «θα ήταν καλύτερα να απευθύνεται πρώτα στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία βαδίζει ήδη στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησής της, αλλά και στα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και χαρακτήρισε «εξοργιστικό» τόσο την ανεπαρκή κρατική προετοιμασία όσο και το «να θεωρείται ότι με μία απλή επικοινωνιακή διαχείριση η κυβέρνηση -επικαλούμενη διαρκώς την κλιματική κρίση και προαναγγέλλοντας πιο αυστηρές ποινές στους εμπρηστές- θα καλύψει την ανεπάρκειά της και τα ελλείμματα προετοιμασίας και μεταρρυθμίσεων στον τομέα της πολιτική προστασίας».

«Πρέπει να αφήσουμε την Πολιτική Προστασία εκτός παιχνιδιού εντυπώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Λείπουν υποδομές δεκαετίας και πρέπει άμεσα να καλυφθούν για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θ. Γλαβίνας.

Χαρακτήρισε ως «σημαντικό εμπόδιο» για την αντιπυρική πρόληψη και προστασία, αλλά και «χρόνια παθογένεια» τη σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφορετικών επιπέδων διοίκησης και εξουσίας, σημειώνοντας ότι αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά «προϋπόθεση είναι να υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση και όχι μια αλυσίδα μετάθεσης ευθυνών».

Σχετικά με το πολιτικό διακύβευμα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε: «Αρχικά, να δώσουμε χώρο και δυνατότητες στην ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Σημείωσε ότι «ταυτόχρονα οι αυτοδιοικητικές εκ