Τουρκία: Νεο-οθωμανικό παραλήρημα Ερντογάν στο Twitter για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – «Αιώνια τουρκική πατρίδα η Ανατολία»

Με ένα νέο εθνικιστικό παραλήρημα στο Twitter «γιόρτασε» την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για μία «αιώνια τουρκική πατρίδα, την Ανατολία».

by Times Newsroom

«Χαιρετίζω την 570η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, που έχει χαραχθεί στην ιστορία και επισφραγίζει το γεγονός ότι η Ανατολία θα συνεχίσει να είναι η αιώνια τουρκική πατρίδα», έγραψε ο Ερντογάν.

«Θα θυμάμαι για πάντα τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τον ηρωικό στρατό του, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε μια εποχή» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εμφανίστηκε στην Αγία Σοφία, όπου και συμμετείχε στην πρωινή προσευχή.

Η προσευχή έγινε από τον πρόεδρο της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας και ανώτατο ιμάμη της χώρας, Αλί Ερμπάς.

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter ο Σοϊλού δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε: «Το πρωινό της νίκης του αιώνα, στη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κάναμε την πρωινή μας προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com