Τουρκία- Προσπάθησαν να εισβάλουν στο προξενείο και στην πρεσβεία του Ισραήλ

Επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα έξω από τα κτίρια της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης, το χτύπημα με τους εκατοντάδες νεκρούς στο νοσοκομείο της Γάζας.

by Times Newsroom

Στην Κωνσταντινούπολη επίκεντρο των διαδηλώσεων αποτέλεσε το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ με τους συγκεντρωμένους να κρατούν σημαίες της Παλαιστίνης και να φωνάζουν συνθήματα όπως «φονιάδες Ισραηλινοί, φύγετε από την Παλαιστίνη».

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έψαλαν στίχους από το Κοράνι στη μνήμη των νεκρών από την επίθεση στο νοσοκομείο, άλλοι πέταξαν αυγά, άλλοι έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο προξενείο αλλά απωθήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς με χρήση σπρέι πιπεριού.

 

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεντρωμένοι που απωθήθηκαν επέστρεψαν με βεγγαλικά που πέταξαν προς το Γενικό Προξενείο.

Παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα αν και όχι σε τόση μεγάλη ένταση όπως στην Κωνσταντινούπολη. Διαδηλωτές φώναξαν «κλείστε την πρεσβεία του Ισραήλ» με ορισμένους να προσπαθούν να πλησιάσουν το κτίριο και την αστυνομία να τους απωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com