Τσίπρας εναντίον όλων, ενώ “βλέπει” αποστασίες και νοθεία στις κλογές!

Στον ισχυρισμό ότι δεν είπε ποτέ πως θα σκίσει τα Μνημόνια προχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας πού μπορεί να φτάσει και τι μπορεί ακόμα να πει για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη στις τρεις εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές.

by Times Newsroom

«Δεν κορόιδεψα κανέναν. Δεν βγήκα εγώ στα Ζάππεια να πω ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια και πήγα στις εκλογές και την άλλη μέρα έκανα κωλοτούμπα», είπε επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας χθες στον ΑΝΤ1, όταν του θύμισαν τη φράση του «η μόνη εναλλακτική είναι να καταργήσουμε τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», και κυρίως τα όσα καταστροφικά ακολούθησαν, με αποκορύφωμα το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά και τα τρία «όχι» που εισέπραξε από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αλλάξει κάπως αυτά που λέει περί κυβέρνησης συνεργασίας και κυρίως να διασκεδάσει την ανησυχία και την αγωνία του κόσμου για το τι εννοεί όταν μιλά για κυβέρνηση μειοψηφίας, για ψήφο ανοχής κ.λπ.

«Αυτό που ζητάω εγώ είναι ισχυρή λαϊκή εντολή και με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, για να βγαίνουν τα κουκιά», είπε χθες ο κ. Τσίπρας, καθώς, όπως εξήγησε, «δεν θα βγαίνουν τα κουκιά, αν είμαστε δεύτεροι».

«Στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 31,5%- 32% και το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ήταν 40%. Πιστεύουμε η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα αυτό το 40% να πάει στο 45-46%», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το πρώτο με το τρίτο κόμμα υπάρχει η πιθανότητα «να μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ακόμη και με την απλή αναλογική, έχοντας 151». Επανέλαβε, ωστόσο, ότι «αν δεν υπάρχει ο μαγικός αριθμός των 151, τότε τα μικρότερα κόμματα θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επανερχόμενος στην επιθετική τακτική κατά του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ: «ΒΛΕΠΕΙ» επιθέσεις σε Βαρουφάκη, ΚΚΕ και… Μητσοτάκη!

Ερωτηθείς για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις δηλώσεις για το σχέδιο «Δήμητρα», που προβλέπει κλείσιμο των τραπεζών και μπορεί να οδηγήσει σε επιστροφή στη δραχμή, τον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο υπολογίζει ως κυβερνητικό εταίρο ή ως στήριγμα σε κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Βαρουφάκης έχει αποφασίσει να είναι ο παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη σε αυτήν την προεκλογική περίοδο» και κατέληξε: «Ολα όσα λέει για το νόμισμα αποτελούν εμμονές του».

«Ο κ. Βαρουφάκης, και ο κάθε Βαρουφάκης, μέχρι τις εκλογές μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά την επομένη των εκλογών θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας ότι ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι να βάλει τους όρους του. «Αν δεν θέλει, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ανοχή», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι συνομιλητής του! Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και κατά του ΚΚΕ, για το οποίο είπε ότι «έχουμε ένα ΚΚΕ το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχει μια ιστορία αγώνων, εντούτοις βλέπω ότι δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα».
Κληθείς, δε, να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέφρασε αμφιβολίες. «Κυριακή κοντή γιορτή, θα το δούμε», ενώ υπογράμμισε ότι «εγώ κυκλοφορώ μέσα στην κοινωνία και έχω άλλες προσλαμβάνουσες».

Ανάμεσα στα πολλά για τα οποία ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να καλύψει στο χρόνο που απομένει τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει τόσο στα ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων, είναι ότι ο πρωθυπουργός «σχεδιάζει αποστασίες», ενώ λίγες ώρες μετά ένα διαδικτυακό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για εκλογικούς αντιπροσώπους κατηγορούσε τη Ν.Δ. ότι «ετοιμάζει νοθεία στις εκλογές», προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση του γραμματέα της.

Η χυδαιότητα με την οποία επιτίθεται πλέον ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη, όσο οδεύουμε προς τις 21 Μαΐου, θα ενισχύεται.

Επιμένει ο Ανδρουλάκης

«Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό, που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες», είπε για το ενδεχόμενο να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, επιμένοντας σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.
Ερωτηθείς αν θα βάλει νερό στο κρασί του μετεκλογικά, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης, απάντησε: «Ο καθένας μπαίνει στην πολιτική γιατί πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει κάτι. Δεν θα απαξιώσω αυτήν τη νέα πορεία, όχι γιατί όπως λέτε δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου ή γιατί θεωρώ ότι αυτό εκπέμπει ένα μήνυμα νίκης. Ο,τι λέω, το λέω για το καλό της πατρίδας. Πιστεύω ότι η πατρίδα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας, που τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των σημαντικότερων υπουργών θα είναι κοινής αποδοχής. Αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι θέλω να επιβάλω τον πρωθυπουργό είναι μία ανοησία», απάντησε.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική τόσο στον κ. Μητσοτάκη όσο και στον κ. Τσίπρα, ενώ προσδιόρισε ως δικές του προτεραιότητες τη μείωση του κόστους ζωής και τη βελτίωση της Υγείας και της Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com