Τζο Μπάιντεν: Ακόμα μία γκάφα- Ξέχασε την επέτειο από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέπεσε σε άλλη μια γκάφα την Πέμπτη καθώς μπέρδεψε την ημερομηνία των ταραχών της 6ης Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια ενός λαμπερού γκαλά που διοργανώθηκε από τους αστέρες του Χόλιγουντ Μάικλ Ντάγκλας και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στο σπίτι τους στο Γουέστσεστερ.

by Times Newsroom

Ο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ στα 81 του, έκανε τη γκάφα καθώς σχολίασε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, 77 ετών, μπροστά στο γεμάτο αστέρια πλήθος.

«Σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις σκοτεινές μέρες της 6ης Ιουνίου, της 6ης Ιανουαρίου, με συγχωρείτε», είπε ο Πρόεδρος σύμφωνα με έκθεση του Λευκού Οίκου.

«Μια από τις μαύρες μέρες της ιστορίας. Η ιδέα ότι δεν ήταν εξέγερση — δεν καταλαβαίνω».

Η 6η Ιουνίου, αλλιώς γνωστή ως D-Day, τιμά τη συμμαχική εισβολή στη Νορμανδία της Γαλλίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες.

Λίγες στιγμές πριν από την τελευταία του γκάφα, ο Μπάιντεν είχε καταγγείλει μια σειρά από άλλες εμφανείς αποτυχίες του Τραμπ.

«Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ να θέλει να ρίξει δακρυγόνα σε ειρηνικούς διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο και να κρατά τη Βίβλο ανάποδα. Τώρα γράφει τη δική του Βίβλο», είπε.

Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ ότι «είπε ψέματα για τον COVID και είπε στον αμερικανικό λαό να κάνει ένεση χλωρίνης στα χέρια του».

«Ας το έκανε ένεση στα μαλλιά του», είπε αστειευόμενος ο Μπάιντεν.

Ο έρανος πραγματοποιήθηκε στην πίσω αυλή του σπιτιού των Ντάγκλας και Ζέτα Τζόουνς δίπλα στο ποτάμι, όπου περίπου 100 άτομα κάθονταν κάτω από μια σκηνή για να ακούσουν τον Ντάγκλας και τον Μπάιντεν να μιλούν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com