Βουλευτής ΚΚΕ Χ.Κατσώτης: «Η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού»

Προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

by Times Newsroom

Το κυβερνητικό πρόγραμμα, υπογράμμισε ο Χρήστος Κατσώτης «ενισχύει με επιπλέον μέτρα το φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, όπως έγινε με τις απολύσεις των εξακοσίων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που οι εργαζόμενοι δίνουν σκληρή μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά, τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας»

Τα μέτρα για μείωση του λεγόμενου κόστους εργασίας συνεχίζονται, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ που προεξόφλησε ότι θα καταργηθούν όσες ρυθμίσεις έχουν απομείνει, ώστε να κλιμακωθεί η ευέλικτη αξιοποίηση των εργαζομένων με τρόπο που θα αυξηθεί η εκμετάλλευση τους και ταυτόχρονα το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. «Το κέρδος του κεφαλαίου, που υπηρετείτε, τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων και του λαού», υπογράμμισε ο κ. Κατσώτης.

«Το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ισχύ και έχει διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισήμανε: ««Το 2004 είχαν υπογραφεί 223 κλαδικές συμβάσεις. Το 2020 μπορεί να έφταναν, μόλις, τις 19. Σήμερα, το 80% με 85% των μισθωτών δεν καλύπτονται από καμία συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι αμοιβές επιβάλλονται από την εργοδοσία με ατομικές συμβάσεις και εκεί γίνεται η μεγάλη σφαγή», ανέφερε ο Χρήστος Κατσώτης και προσέθεσε: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να πάρουν αύξηση δεκατέσσερα χρόνια. Η αύξηση δεν καλύπτει τις τεράστιες απώλειες που είχαν. Είναι στα όρια των αντοχών της οικονομίας. Καμία αναφορά δεν γίνεται για την επαναφορά του δώρου ούτε βέβαια για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και τις μεγάλες απώλειες που είχαν οι συνταξιούχοι. Οι αυξήσεις που προβλέπονται για τους συνταξιούχους δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε μικρό μέρος των φαρμάκων τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η ψηφιακή κάρτα είναι το κατάλληλο εργαλείο για να εφαρμοστεί η λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή η δεκάωρη δουλειά χωρίς υπερωριακή αμοιβή».

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προγραμματικές δηλώσεις στους εργαζόμενους. Αυτές αφορούν τις ανάγκες τους, αυτές διεκδικεί πρωτοστατώντας στους αγώνες για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για σταθερή δουλειά, για σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς με τριανταπεντάωρο πενθήμερο, για κατώτερο μισθό πάνω από 850 ευρώ ως βάση διαπραγματεύσεων, άμεσο ξεπάγωμα των τριετιών, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και πάνω σε αυτό ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης», είπε ο κ. Κατσώτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com