Βουλγαρία: Δημόσια πρόσωπα ζητούν την απαγόρευση ακροδεξιού κόμματος

Καλούν τους πολίτες να το υπογράψουν διαδικτυακά και καλούν τον εν ενεργεία γενικό εισαγγελέα Μπόρισλαβ Σαράφοφ να εξετάσει εάν θα λάβει μέτρα για τη διάλυση του κόμματος.

by Times Newsroom

Φωτό από διαδήλωση του κόμματος «Βαζράζντανε» στη Σόφια

Περισσότερα από 100 δημόσια πρόσωπα, καθιερωμένα ονόματα σε διάφορες επαγγελματικές σφαίρες, έχουν καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία με αίτημα τη διάλυση του κόμματος «Αναγέννηση»/«Vazrazhdane».

Το ρεπορτάζ καταγράφει μια σειρά από ενέργειες του κόμματος που, σύμφωνα με τους συντάκτες του, είναι αντισυνταγματικές.

Το «Βαζράζντανε» είναι ακροδεξιό και υπερεθνικιστικό πολιτικό κόμμα στη Βουλγαρία, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014. Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ.

Σύμφωνα τους υπογράφοντες κάνει όλο και περισσότερο ανοιχτές εκκλήσεις για βία, χρησιμοποιώντας παράνομα μέσα για να επιτύχει τους πολιτικούς του στόχους, όπως σημειώνεται.

Όταν ένα κόμμα χρησιμοποιεί ή ζητά βία και στοχεύει να εξαλείψει το καθιερωμένο δημοκρατικό μοντέλο και να το αντικαταστήσει με μια κυβέρνηση κατασταλτικής φύσης, το κράτος είναι υποχρεωμένο να λάβει μέτρα για να περιορίσει το κόμμα, αναφέρουν κατηγορηματικά οι συντάκτες της έκθεσης.

Καλούν τους πολίτες να το υπογράψουν διαδικτυακά και καλούν τον εν ενεργεία γενικό εισαγγελέα Μπόρισλαβ Σαράφοφ να εξετάσει εάν θα λάβει μέτρα για τη διάλυση του κόμματος.

Σύμφωνα με την Βουλγαρική Ραδιοφωνία, δεν είναι η πρώτη τέτοια προσφυγή στην εισαγγελία. Στα τέλη Ιουνίου, με ειδική δήλωση, η κυβέρνηση καταδίκασε τις εκκλήσεις του κόμματος Αναγέννηση για βία και ζήτησε απάντηση από την εισαγγελία, τον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.

Το «Βαζράζντανε» είπε στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία ότι θα στείλουν την επίσημη θέση του κόμματος για να δημοσιοποιηθεί.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com