Ζαχαράκη: Αρχίσαμε το διάλογο για το δημογραφικό από την Κομοτηνή, την «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2024

«Τα αποτελέσματα θέλουν χρόνο. Το δημογραφικό συνεπάγεται προσπάθεια πολλών ετών»

by Times Newsroom

Από την Κομοτηνή ξεκίνησε τον κοινωνικό διάλογο για το δημογραφικό ζήτημα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας χθες σε εκδήλωση, με θέμα «Δημογραφικό και στήριξη της οικογένειας», που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό, το οποίο εκπονεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία και που αναμένεται να παραδοθεί στον πρωθυπουργό στις αρχές Μαΐου. Η υπουργός τόνισε σχετικά: «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας που έχει τοποθετήσει το δημογραφικό ψηλά στην ατζέντα της, με μια πολύ συγκροτημένη και στοχευμένη πολιτική». Επίσης, η υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση στην Κομοτηνή, η οποία έχει αναδειχθεί «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2024.

Εστιάζοντας στη Θράκη και ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, η κυρία Ζαχαράκη ανέδειξε την ανάγκη δυναμικής σύνδεσης των νέων ανθρώπων με τον τόπο τους, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό μπορεί να συμβάλει και ο θεσμός της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

«Είναι η πρώτη συνάντηση που κάνω εκτός Αθηνών για το Δημογραφικό. Η Κομοτηνή είναι η πρωτεύουσα των νέων και μας δίνεται μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε με τους νέους και τις νέες της περιοχής απόψεις και ιδέες, να μιλήσουμε για τα προβλήματα τους και τους προβληματισμούς που τους εμποδίζουν να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη. Ζήτησε δε από την ΑΧΕΠΑ και όλους τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν με προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη, στο εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι, για να αντιστρέψουμε από τη μια στιγμή στην άλλη την πλάστιγγα υπέρ των γεννήσεων. Τα αποτελέσματα θέλουν χρόνο. Το δημογραφικό συνεπάγεται προσπάθεια πολλών ετών. Θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους. Σας καλώ, λοιπόν, με την τεχνογνωσία σας, την εμπειρία σας και κυρίως τη θέλησή σας για προσφορά να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας σε αυτόν τον κοινό σκοπό» κατέληξε η υπουργός.

Επίσκεψη στον ΟΠΕΚΑ και σύσκεψη με την Οργανωτική Επιτροπή Εθνικής Πρωτεύουσας

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφτηκε το παράρτημα του ΟΠΕΚΑ της Κομοτηνής, όπου συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαδικασία ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επίσης, επισκέφτηκε το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συναντήθηκε ακόμη με το δημοτικό συμβούλιο νεολαίας Κομοτηνής και επισκέφτηκε το Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Κομοτηνής «Εξάγωνο», καθώς και τον παραολυμπιονίκη και φυσίατρο Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, επικεφαλής του συλλόγου «Περπατώ», με τον οποίο εξέτασαν θέματα προσβασιμότητας, αποκατάστασης και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή