6ος Κύκλος Σειράς Διαλέξεων Χημικής Μηχανικής-Μηχανικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Περιβάλλοντος | Δημόσια υβριδική διάλεξη: «Βιωσιμότητα Επιχειρήσεων και Περιβαλλοντική, Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση»

by Times Newsroom

Το θέμα «Βιωσιμότητα Επιχειρήσεων και Περιβαλλοντική, Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση» πραγματεύεται την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 σε ανοιχτή υβριδική διάλεξη η κ. Νικόλ Κ. Φινοπούλου, δικηγόρος με σημαντική εμπειρία στον τομέα της βιώσιμης χρηματοδότησης και στην εφαρμογή προγραμμάτων για την επίτευξη Εταιρικής Ανάπτυξης, Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων Διαλέξεων σε θέματα Χημικής Μηχανικής – Μηχανικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:00 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά), ενώ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/bddunxsp. Τη Σειρά Διαλέξεων στηρίζει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Εγγραφή: https://forms.office.com/e/eDPBnTuJWp

Η παρουσίαση θα εστιάσει στους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβερνητικούς παράγοντες που είναι σημαντικοί για επιτυχημένες επιχειρήσεις και για την αειφόρο διαχείριση επενδύσεων. Θα συζητηθούν οι προτεραιότητες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στη Στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η Ν. Φινοπούλου θα αναλύσει ανθρώπινα και κοινωνικά ζητήματα που άπτονται της βελτίωσης των βιοτικών προτύπων ζωής και άλλα ζητήματα που ομαδοποιούνται ευρέως υπό τις έννοιες της κοινωνικής ευθύνης και των ανισοτήτων. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα συζητηθεί η διαχείριση εταιρικών σημείων αναφοράς (ESG metrics), καθώς και συγκριτικοί δείκτες αξιολόγησης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και επενδύσεων. Τέλος, η ομιλήτρια θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις της ενσωμάτωσης περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης σε εταιρικές στρατηγικές.

Η Νικόλ Κ. Φινοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία πέραν των 20 ετών στην παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς Εταιρικού & Εμπορικού Δικαίου, Τραπεζικού & Χρηματοοικονομικού Δίκαιου, Υπηρεσιών & Συναλλαγών και Εταιρικής Διακυβέρνησης & Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Είναι Πιστοποιημένη Εμπειρογνώμονας για θέματα Κυκλικής Οικονομίας, Βιώσιμων Στρατηγικών και Βιώσιμης Χρηματοδότησης και, μεταξύ άλλων, μέλος του Institute for Sustainability Leadership του Πανεπιστημίου του Cambridge, συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) και πιστοποιημένη σύμβουλος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου ως Money Laundering Compliance Officer (MLCO). Από το 2003 είναι ενεργό μέλος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου με συμμετοχή στην Επιτροπή Εταιρειών, Κεφαλαιαγοράς και Φορολογικού Σχεδιασμού. Είναι ιδρυτικό μέλος και δικηγόρος του Cyprus Corporate Sustainability & Reporting Association (CSR Cyprus) και μέλος της AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com