Ο Αλ.. Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι στις εκλογές ο ελληνικός λαός με μια τσεκουριά έκοψε τους κάβους…

...από ένα βασανιστικό ιδεοληπτικό παρελθόν που κρατάει τη χώρα και τον ίδιο στην μιζέρια και στο περιθώριο

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 οι σύνεδροι δεν ψήφισαν την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για ένα θέμα ποσόστωσης βουλευτών, αλλά ψήφισαν κάποια άλλη. «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου», είπε με εμφανή εκνευρισμό και αυστηρό ύφος ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους έβαλε και ξαναψήφισαν και υπερψηφίστηκε η εισήγησή του.

Με αυτό το ατόφιο δείγμα σταλινισμού, αντιμετωπίζει και τώρα τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους που φυσικά δεν του αρέσει. Το αποτέλεσμα, λέει, προβλημάτισε ακόμη και ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ενώ καλεί το εκλογικό σώμα να διορθωθεί και να διορθώσει, στις νέες εκλογές. Κάνει όμως λάθος, ως συνήθως. Το εκλογικό σώμα των εθνικών εκλογών απέχει κατά πολύ από το εκλογικό σώμα ενός συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που τρομάξανε από το αποτέλεσμα είναι τα στελέχη του που καταλαβαίνουν ότι τα μεγαλεία της εξουσίας χάνονται και κάποιοι ιδεοληπτικοί οπαδοί του που όσο περνάει ο καιρός πλησιάζουν σε γραφικότητα τους οπαδούς του Βασίλη Λεβέντη, του Βελόπουλου, του ΚΚΕμ-λ κλπ.

Ο κ. Τσίπρας – και όχι μόνο αυτός – δεν κατάλαβε ότι στις εκλογές ο ελληνικός λαός με μια τσεκουριά έκοψε τους κάβους από ένα βασανιστικό ιδεοληπτικό παρελθόν που κρατάει τη χώρα και τον ίδιο στην μιζέρια και στο περιθώριο. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην απόλυτη απομυθοποίηση αφηγημάτων της λεγόμενης αριστεράς που οι ρίζες τους βρίσκονται στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου και έχουν καταφέρει να επηρεάζουν την πολιτική ζωή για σχεδόν ένα αιώνα.

Για να πάει η χώρα μπροστά πρέπει να ξεφύγει από αυτή τη νοοτροπία η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, συμβάλλει και στην δημιουργία ενός μεγάλου τμήματος «ψεκασμένων» το μεγαλύτερο από οποιασδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να στέλνουμε στη Βουλή κόμμα του οποίου ο αρχηγός πούλαγε επιστολές του Ιησού Χριστού! κόμμα του οποίου ο αρχηγός υποστήριζε ότι μας ψεκάζουν! κλπ. Υπανάπτυξη και σκοταδισμός, καταστάσεις δηλαδή που ευδοκιμούν στους δογματισμούς κάθε απόκλισης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας ούτε καν σκέφτηκε να συγκυβερνήσει με κάποιο κόμμα ή κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αλλά είχε προαποφασίσει την συνεργασία με τον ακροδεξιό Καμμένο. Ταίριαζαν τα χνώτα τους κάτι που δεν έκρυψαν, αλλά η βάση της συνεργασίας ήταν η ιδεοληψία, που πολιτικά μεταφράζονταν στην φιλορωσική κατεύθυνση της χώρας και την απομάκρυνση από τις δυτικές δημοκρατικές χώρες.

Πρώτα στην Ρωσία πήγαν να ζητήσουν βοήθεια σαν κυβέρνηση και φυσικά ο Πούτιν τους έστειλε στην Ευρώπη. Κινήσεις που δείχνουν μαθητούδια της πολιτικής, αλλά από την αρχή εκείνη η καταστροφική κυβέρνηση, παρά τα χαστούκια εξακολουθούσε να έχει στήριξη χάρις σε αυτά τα παραμύθια που είχαν και έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι των οπαδών τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει «ορθόδοξο» καθαρά σταλινικό Κομουνιστικό Κόμμα. Τα περισσότερα κόμματα τυπικά και ουσιαστικά είναι κατά της αστικής δημοκρατίας την οποία απορρίπτουν είτε επίσημα με τις ιδεολογικές και καταστατικές τους θέσεις είτε την αμφισβητούν και καταγγέλλουν συνεχώς με δηλώσεις και ομιλίες των αρχηγών και στελεχών τους.

Τα μοναδικά από τα πιο μεγάλα κόμματα που πιστεύουν στην αστική δημοκρατία στο πολίτευμα, εκείνο δηλαδή που ο λαός επιλέγει με την ψήφο του μέσα από κανονικές και αδιάβλητες εκλογές, ποιος θα τον κυβερνά, είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Τη στιγμή που γύρω μας υπάρχουν χώρες με καθεστώτα αντιδημοκρατικά και μέσα στη χώρα έχουμε ακόμη έναν ικανό αριθμό πολιτών που γοητεύονται από τον καθεστωτισμό του Πούτιν, του Ερντογάν, του Τραμπ, αυτή η κοινή θέση και αντίληψη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com