Αϊτή: Πάνω από 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν- Απειλούν οι συμμορίες

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έφυγαν από τη μητροπολιτική ζώνη του Πορτ-ο-Πρενς στην Αϊτή και μάλιστα σε διάστημα τριών εβδομάδων προκειμένου να γλιτώσουν από τις επιθέσεις των συμμοριών, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

by Times Newsroom

Ο ΔΟΜ κατέγραψε από τις 8 μέχρι τις 27 Μαρτίου την αναχώρηση 53.125 ανθρώπων από την πρωτεύουσα. Οι περισσότεροι κατευθύνονταν προς τις επαρχίες του νότου, όπου τους προηγούμενους μήνες κατέφυγαν άλλες 116.000 εκτοπισμένοι. Σε μια προηγούμενη ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ ανέφερε ότι μεταξύ 8-20 Μαρτίου έφυγαν από την πόλη 33.000 κάτοικοι.

Οι επαρχίες όπου κατευθύνονται οι εκτοπισμένοι δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές και οι κοινότητες που καλούνται να τους φιλοξενήσουν δεν έχουν τους πόρους για να αντιμετωπίσουν αυτήν τη μαζική έξοδο ανθρώπων από την πρωτεύουσα, υπογράμμισε ο Οργανισμός.

Κεντρικά σημεία της χώρας μοιάζουν πλέον πιο πολύ με πεδία μάχης παρά με απλά πάρκα και δρόμους.

Η πλειοψηφία των πολιτών βρίσκεται κλειδωμένη στα σπίτια της παρακολουθώντας ανύμπορη τις αιματηρές εξελίξεις.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς, έπρεπε να φύγουμε. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε. Φύγαμε με ψηλά τα χέρια δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε από που ερχόντουσαν οι σφαίρες» δήλωσε στο Associated Press ένας πολίτης.

Στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχουν πολλοί πολίτες από την Αϊτή. Όπως λένε ανησυχούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου τέτοια εξαθλίωση. Ποτέ μου… Ποτέ δεν ένιωσα τόση απελπισία, τόσο αβοήθητη» είπε στο Associated Press η Κόσι Ζόσεφ, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com