Αυγέρη: Ο Φίλης θα έπρεπε να είναι ο Νέστωρ της πολιτικής

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ που προχωρά ενωμένος στην επόμενη μέρα, αφήνοντας πίσω τις εντάσεις των εσωκομματικών εκλογών, έκανε λόγο η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

by Times Newsroom

«Ζούμε τους “μετασεισμούς” των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, μίας διαδικασίας που, όπως είναι λογικό, είχε και εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Έτσι είναι οι προεκλογικές περίοδοι», ανέφερε η κ. Αυγέρη προσθέτοντας πως «όλα αυτά σιγά σιγά θα κοπάσουν και νομίζω ότι αυτό θέλει και ο κόσμος».

Η ίδια σχολίασε ότι «θα περίμενα από τον πολύ καλό μου σύντροφο, τον Νίκο Φίλη, να δίνει πρώτος το παράδειγμα του κατευνασμού των εντάσεων, να είναι ο σοφός Νέστωρ του κόμματος, αυτό περιμένουμε από τους παλιότερους». «Δεν είναι καλή υπηρεσία να κάνεις αντιπολίτευση στο κόμμα σου και όχι στην κυβέρνηση», σημείωσε. Επίσης, τόνισε πως «τα κόμματα είναι ανοιχτοί οργανισμοί. Κανείς δεν βρίσκεται με το ζόρι κάπου, ούτε είμαστε παιδονόμοι ή λογοκριτές σε κάθε άποψη».

Η κ. Αυγέρη επεσήμανε ότι από την πλευρά της εκπροσωπεί «τον όλο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ του “μετά”, που προχωρά με προοπτικές, να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση». «Τη στιγμή που συζητάμε τα εσωκομματικά, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να μη φροντίζει για την αποκατάσταση των πληγέντων στη Θεσσαλία», υπογράμμισε για να συμπληρώσει ότι «η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι θα επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται “λόγια”, στην πραγματικότητα το αφήνει στην καλή προαίρεση των ιδιωτών και στον πατριωτισμό τους» και πως «ταυτόχρονα, έχουμε απολύσεις στη δημόσια υγεία». «Με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε», σημείωσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι «μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη μάχη του προϋπολογισμού, ο οποίος έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή». Τόνισε ότι «ήδη συγκροτείται το γραφείο του νέου προέδρου του κόμματος, οργανώνεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα» και πρόσθεσε πως «όλες οι κινήσεις το επόμενο διάστημα θα γίνουν συλλογικά και δημοκρατικά».

Σχετικά με τις κατηγορίες για έλλειψη πολιτικής, η κ. Αυγέρη τόνισε: «Σε έναν μήνα, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παραχθεί τόση πολιτική που δεν έχουμε προλάβει να τη διαχειριστούμε. Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές και παρεμβάσεις στον εσωκομματικό σχεδιασμό, ενώ αναμένεται η συγκρότηση των οργάνων και τομέων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τομεάρχες είναι ουσιαστικά σκιώδεις υπουργοί». «Όλα αυτά θα ολοκληρωθούν άμεσα, άλλωστε μπροστά μας έχουμε μια σειρά από κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, όπως η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού», συμπλήρωσε. Ακόμη, επεσήμανε ότι «στον κοινό μας στόχο, τα πάντα θα γίνουν συλλογικά και δημοκρατικά. Για να παραφράσω τη γνωστή αριστερή ρήση, ο Στέφανος Κασσελάκης “θα τους ταράξει στη συλλογικότητα”».

Τέλος, ευχαρίστησε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, αναθέτοντάς της τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com