Αυστρία: Ανησυχία φτώχειας αντί του κορωνοϊού επικρατεί στη χώρα

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουτς, λέει ότι δεν ανησυχεί πλέον για τον κορωνοϊό, αλλά για το πώς θα περάσουν οι πολίτες τον χειμώνα και την επερχόμενη άνοιξη.

by Times Newsroom

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουτς, λέει ότι δεν ανησυχεί πλέον για τον κορονοϊό, αλλά για το πώς θα περάσουν οι πολίτες τον χειμώνα και την επερχόμενη άνοιξη. 

«Ειλικρινά, στο μεταξύ, η κοινωνική κατάσταση, η φτώχεια πολλών ανθρώπων, με ανησυχεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Για πολύ καιρό, κυριαρχούσε και τώρα ανησυχώ για το πώς θα περάσουμε τον χειμώνα και την άνοιξη», είπε ο Rauch. Επισήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μεγάλο μέρος της κοινωνίας να διολισθήσει στη φτώχεια.

«Αν το 20 με 30 τοις εκατό των πολιτών έχουν την αίσθηση ότι κανείς δεν νοιάζεται για αυτούς, ότι γλιστρούν στη φτώχεια και βγαίνουν στους δρόμους, τότε η δημοκρατία μας θα απειληθεί», προειδοποιεί ο Rauch. Λέει ότι την ίδια στιγμή είναι κακό που τα μεγάλα διυλιστήρια τριπλασιάζουν τα κέρδη τους. Επισήμανε ότι αυτό το κέρδος θα πρέπει να μετακυλίεται σε όσους πολίτες το έχουν ανάγκη.

Πηγή: Politika.rs, ertnews.gr

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com