BBC: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν λιμάνι στη Γάζα για ροή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου – Αναμένονται δηλώσεις Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει ότι ο αμερικανικός στρατός θα κατασκευάσει λιμάνι στη Γάζα για να φέρει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στο έδαφος μέσω θαλάσσης, δήλωσαν ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το BBC.

by Times Newsroom

Πιο συγκεκριμένα, το προσωρινό λιμάνι θα αυξήσει το ποσό της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους κατά «εκατοντάδες επιπλέον φορτηγά» την ημέρα, λένε οι αξιωματούχοι.

Η επιχείρηση θα πάρει αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνει αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος στη Γάζα, ανέφεραν.

Το λιμάνι θα μπορεί να δέχεται μεγάλα πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα για νερό και προσωρινά καταφύγια, ενώ οι αρχικές αποστολές θα φτάσουν μέσω Κύπρου και η ασφάλεια θα συντονιστεί με το Ισραήλ,

Ο Τζο. Μπάιντεν πρόκειται να κάνει την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης αργότερα απόψε.

Στην ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει ότι έδωσε εντολή στον στρατό «να αναλάβει μια επείγουσα αποστολή για να δημιουργήσει ένα λιμάνι στη Γάζα, συνεργαζόμενος με ομοϊδεάτες χώρες και ανθρωπιστικούς εταίρους», δήλωσε αξιωματούχος.

«Αυτό το λιμάνι, το κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι μια προσωρινή προβλήτα, θα παρέχει τη χωρητικότητα για εκατοντάδες επιπλέον φορτηγά βοήθειας κάθε μέρα», δήλωσε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com