Χάρης Δούκας: «Δεν μπορεί η Αθήνα να γίνει ένα απέραντο Mall»

Στην εκπομπή « Επί του πιεστηρίου» του Kontra Channel εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

by Times Newsroom

Στην παρέμβασή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας: «Η δημαρχία του κ. Μπακογιάννη ήταν αναποτελεσματική και ανεπαρκής. Η πρωτεύουσα της χώρας έχει πάρα πολλές δυνατότητες, ώστε να είναι μία πράσινη, ασφαλής και δημιουργική Αθήνα. Με αυτό τον στόχο έχουμε διαμορφώσει ένα πλέγμα δράσεων και προτάσεων, το οποίο πιστεύουμε ότι αγκαλιάζει τις γειτονιές και συνολικά την πρωτεύουσα και αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας.» 

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της Αθήνας, ο Χάρης Δούκας ανέφερε: «Όταν είχα επισκεφτεί την πλατεία του Παγκρατίου, οι πολίτες μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει ένα γήπεδο 5Χ5, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό και την χαρά. Σε άλλες περιοχές, όπως το Ρουφ, σε “δύσκολα” διαμερίσματα όπως το 4ο και το 5ο, παιδιά προσχολικής ηλικίας  κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.» 

Επισημαίνοντας ότι «η Αθήνα πρέπει να είναι μία πόλη και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες» ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ»  υπογράμμισε: «Υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, οι οποίοι γίνονται σε πολλές περιπτώσεις ξενοδοχεία. Δεν μπορεί η Αθήνα να γίνει ένα απέραντο Mall. Πρέπει να τεθεί όριο. Ποιο είναι αυτό; Λέγεται φέρουσα ικανότητα. Υπάρχουν προεδρικά διατάγματα, που δυστυχώς εκκρεμούν, και ορίζουν ποιο ποσοστό του χώρου πρέπει να δίνεται για βραχυχρόνια μίσθωση και ποιο για να μένουν μόνιμοι κάτοικοι. Είναι σωστό σε ιστορικές περιοχές, γύρω από την Ακρόπολη, να αποφασίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ποια ξενοδοχεία θα χτιστούν και με πόσους ορόφους, ενώ αυτά τα θέματα θα έπρεπε να έχουν ήδη καθοριστεί και να έχουν οριστεί συγκεκριμένες χρήσεις και όρια και με βάση αυτά να σχεδιάζουμε την πόλη μας;»

Ο Χάρης Δούκας έθεσε προς συζήτηση και το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τονίζοντας: «Δεν μιλάω για έναν απλό πολίτη που θέλει να συμπληρώσει το εισόδημά του και νοικιάζει ένα μικρό διαμέρισμα. Σε συνδυασμό με τη χρυσή visa αγοράζονται ολόκληρα οικόπεδα, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις από τρίτες χώρες, όπως η Κίνα και η Ρωσία και δημιουργούνται  Airbnb στα οποία έρχονται τουρίστες μόνο από αυτές τις χώρες. Τι οικονομικό όφελος έχει η Αθήνα από αυτή την ιστορία;»

Τέλος, για το θέμα της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές, ανέφερε: «Εγώ είχα απευθύνει κάλεσμα να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ή οποιαδήποτε άλλη έλυνε το πρόβλημα. Μου κάνει εντύπωση πως η Νέα Δημοκρατία που είχε ψηφίσει αντίστοιχη τροπολογία για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις βουλευτικές εκλογές τώρα του κλείνει το μάτι και ο κ. Μπακογιάννης πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Εγώ θα δώσω τη μάχη στις γειτονιές κατά του φασισμού και του ναζισμού και υπέρ της δημοκρατίας, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων.»

Χάρης Δούκας στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου: «Δε μπορεί η Αθήνα να γίνει ένα απέραντο Mall»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com