Χάρης Δούκας: «Η Πανεπιστημίου αντανακλά την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια της δημαρχίας Μπακογιάννη – Η Αθήνα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης»

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» της τηλεόραση του ΑΝΤ-1 με παρουσιαστές τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη και την Ηρώ Ράντου.

by Times Newsroom

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» της τηλεόραση του ΑΝΤ-1 με παρουσιαστές τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη και την Ηρώ Ράντου.

Κληθείς να σχολιάσει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες της Αθήνας επισήμανε: «Το πρώτο θέμα είναι η έλλειψη οξυγόνου, η ποιότητα του αέρα. Η Αθήνα είναι μία πόλη που βρίσκεται πολύ χαμηλά σε όλους τους περιβαλλοντικούς δείκτες.  Επίσης, έχει πολύ χαμηλό ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο, μόλις 11% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 30%, ενώ είναι μία πόλη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι΄αυτό και η μείωση της θερμοκρασίας είναι ένας εμβληματικός στόχος εμβληματικός για εμάς. Προτείνουμε τη φύτευση 5.000 δέντρων κάθε χρόνο, 25.000 την πενταετία, για να μειωθεί μεσοσταθμικά περίπου 2 βαθμοί η θερμοκρασίας. Μείωση ενάμιση βαθμου Κελσίου μπορούμε να πετύχουμε με την χρήση ψυχρών και υπέρψυχρων υλικών σε δρόμους και δώματα, καθώς και τη δημιουργία πράσινων δωμάτων σε δημόσια και εμπορικά κτίρια ενώ επιπλέον μείωση ενάμιση βαθμου Κελσίου, μπορεί να επιτευχθεί αντιμετωπίζοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.»

Αναφερόμενος στα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστημίου ο Χάρης Δούκας τόνισε: «Δεν είναι ένας κλιματικός πράσινος δρόμος. Είναι ένα απίστευτο ράβε-ξήλωνε εδώ και 3-4 χρόνια για να καταλήξει να είναι μία μεγαλύτερη πεζοδρόμηση. Αυτή η εικόνα είναι μία εικόνα αναποτελεσματικότητας και ανεπάρκειας. Η Αθήνα χρειάζεται μία αλλαγή κατεύθυνσης και αυτό θέλω να παρουσιάσω μέσα από τη δική μου υποψηφιότητα.»

Πολύ κρίσιμο υο θέμα της ασφάλειας, βεβαίως με δημοκρατία και ελευθερία. Το βάζουν οι πολίτες το βα΄ζουν και οι καταστηματάρχες. Χθες επισκέφτηκα τη δημοτική Αστυνομία που έχει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο να παίξει και μου είπαν τα εξής . Είναι 420 άτομα, τα 200 είναι μόνο στους δρόμους. Πολύ μικρός ο αριθμός. 200 άτομα στους δρόμους σημαίνει 6 άτομα σε 24ωρη βάρδια στην Κυψέλη, στο 6 διαμέρισμα. Επίσης, ενώ υπάρχει ένα μνημόνια συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία, δεν έχει προχωρήσει στην πράξη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αυτές οι κοινές εξορμήσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε από την μικροπαραβατικότητα μέχρι το έγκλημα. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μάι δυηναμική στις γειτονιές, με τις πλατείες, τα ανοιχτά σχολεία. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τις γειτονιές και να φτάσουμε να αγκαλιάσουμε όλη την Αθήνα, τα σχολεία να είναι ανοιχτά και μετά το τέλος των μαθημάτων, για δράσεις πολιτιμσούς και άθλησης και τα σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι.

Υπάρχουν περιοχές στηνν Αθήνα, οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολες, τις οποίες ελέγχουν συμμορίες. Χρειάζεται μία άλλη προσέγγιση. Να μπούμε μέσα στις γειτονίες με τα όργανα της ελληνικής και της δημοτικής αστυνομίας, να φωτίσουμε περισσότερο, το σκοτάδι γεννάει εγκληματικότητα. Υοάρχουν περιοχές όπως ο Άη Γιώργης στην Κυψέλη, που έχιε μετασχηματιστεί και είναι πολύ δυνατή γειτονιά, με νέους από διαφορετικές εθνικότητες. Είναι μία πρόταση συνολική για πλατείες και περιοχές που είχαν περάσει δύσκολα μέσα στην οικονομική κρίση και μπορούν να τις βοηθησουμε να γίνουν φάρος πολιτισμού.

Εχω κάνει από την πλευρά μου, ό,τι μπορούσα. Κάλεσα όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους συνυποψηφίους μου να υπερψηφίσουν μία υφιστάμενη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  για να μην κατέβει ως Είναι ύβρις για τη δημοκρατία μία τέτοια υποψηφιότητα. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Η Νέα Δημοκρατία δεν προχωράει στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως απαιτείται και ο κ. Μπακογιάννης πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Θα παλέψω σε κάθε γειτονιά για την ασφάλεια τη δημοκρατία την ελευθερία και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Πιστεύω ότι αυτή προσπάθεια θα αποτυπωθεί στις κάλπες και θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα δίνει ένα μήνυμα στο ναζισμό και το φασισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com