Δείτε live – Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: H ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα για νέες κάλπες

by Times Newsroom

Δείτε live

Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
H «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα για νέες κάλπες

Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έφερε τα πάνω – κάτω στο κόμμα και πρακτικά αμφισβητεί την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη τον οποίο καλεί να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τη βάση.

Όπως είναι λογικό, η ομιλία που είχε προετοιμάσει ο Στέφανος Κασσελάκης πετάχτηκε στον κάλαθο των… αχρήστων και ξαναγράφτηκε εκ του μηδενός, «πάνω» στην παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Κασσελάκη αναμενόταν να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαρακτήριζαν «unfair» την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού. Αναλύοντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στο παρά ένα του Συνεδρίου, παραδέχονται ότι «δεν βοηθάει κατάσταση την κάνει χειρότερη με ενδεχόμενο ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το χώρο που ο ίδιος ομνύει».

Τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας «τα έβαλε με όλους»: Τον Κασσελάκη, τους διαφωνούντες, αλλά και τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ένα τυχόν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα να μην χρεωθεί και στον ίδιο αλλά σε όλους τους άλλους. Ιδίως, λένε, στο στόχαστρό του μπήκαν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που κατέληξαν σε συμβιβασμό με τον Στ. Κασσελάκη -ιδίως τον Νίκο Παππά.

Μάλιστα αποδίδουν στον πρώην πρωθυπουργό άλλους, απώτερους σχεδιασμούς. «Γιατί τέτοιο άγχος πριν τις ευρωεκλογές; Μήπως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο άσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτώνται και υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα πάρει ποσοστό άνω του 14% στις ευρωκλογές. Αν σε αυτό προστεθεί και ένα 2,5-3% που εκτιμούν ότι θα πάρει η Νέα Αριστερά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ «για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια σταματά την εκλογική του κάθοδο».

«Ο Τσίπρας τα κάνει όλα μπουρλότο, προφανώς θέλει να επισπεύσει την υπονόμευση Κασσελάκη» εκτιμούν.

Όσο για την πρότασή του για προσφυγή στη βάση για νέα εκλογή ηγεσίας, υποστηρίζουν ότι δεν έχει καμία λογική. «Δηλαδή ζητά από τον Κασσελάκη που εξελέγη προ πενταμήνου από τα μέλη και τους φίλους, να πάει ξανά στη βάση χωρίς να έχει προηγηθεί εκλογική αναμέτρηση. Τόσο αυτόχειρας δεν είναι κανείς» τονίζουν. Αντιθέτως προεξοφλούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αλλάξει τα όργανα -Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com