Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζήτησαν η ΝΔ να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή – Σήμερα έγινε πολιτικός σεισμός

Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 21ης Μαΐου του 2023 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι έγινε πολιτικός σεισμός.

by Times Newsroom

«Τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και Ελλήνων ανέδειξαν τη ΝΔ νικήτρια. Τα αποτελέσματα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτηγσαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή.

Η Ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και το διχασμό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Πρώτος εγώ ξέρουμε πόση δουλειά έχουμε μπροστά μας. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που μπορεί. Αύριο θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα.

Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια. Ολοι καλούμαστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχει η πατρίδα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της. Οι πολίτες επέλεξαν αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουν πράξη το πρόγραμμά μας. Θα διανύσουμε μαζί το δρόμο. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν θα ανοιχτό. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις.

Δείτε την δήλωση

Εκλογές 2023: Ο παντοδύναμος Μητσοτάκης και τα σενάρια για επίσπευση των δεύτερων εκλογών – Η 25η Ιουνίου η νέα ημερομηνία που έπεσε στο τραπέζι

Η παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκης και της Νέας Δημοκρατίας που καταγράφηκε στις εκλογές της 21ης Μαίου απλοποιεί τις εξελίξεις και εν όψει των δεύτερων εκλογών, οι οποίες επιταχύνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το EleftherosTypos.gr, είναι αρκετά πιθανό να γίνουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις 2 Ιουλίου (στις 25 Ιουνίου), εφόσον διευκρινιστεί τελικά, αν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα με την ψήφο των ομογενών, καθώς ο νόμος απαιτεί 25 μέρες από την προκήρυξή τους.

Αυτό θα εξαρτηθεί -και η συνταγματικότητά του- από τον χρόνο που το κάθε κόμμα θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή που θα πάρει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com