Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Καναδά – Θα παρακολουθήσει με τον Τριντό την παρέλαση της ελληνικής ομογένειας

Ιστορική επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 24 και 25 Μαρτίου, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός – από το 1983 – που επισκέπτεται επισήμως τη χώρα.

by Times Newsroom

Η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στο πεδίο της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και σε αυτό των μεγάλων διεθνών προκλήσεων (όπως η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία).

Θα υπογραμμίσει ακόμα τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών μέσω της ελληνικής ομογένειας που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζάστιν Τριντό μάλιστα, μετά τη διμερή τους συνάντηση θα δώσουν από κοινού το παρών στην δοξολογία και στην παρέλαση της ελληνικής ομογένειας για την 25η Μαρτίου, την Κυριακή, 24 Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Από κοινού θα εμφανιστούν και σε μεγάλη ομογενειακή εκδήλωση που οργανώνεται την ίδια μέρα στο Μόντρεαλ. Η ελληνική ομογένεια θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, καθώς μεγάλη ομογενειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και το βράδυ της Δευτέρας στο Συνεδριακό Κέντρο του Τορόντο.

Ο Πρωθυπουργός θα τονίσει τους ιστορικούς πολιτιστικούς δεσμούς με την ομογένεια του Καναδά, ενώ θα εστιάσει στο ιστορικό δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, που δίνει φωνή στους Έλληνες της ομογένειας.

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μόντρεαλ αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία για την προμήθεια 7 Canadair στην Ελλάδα (τα 2 μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας). Η Ελλάδα είχε κομβικό ρόλο στις συζητήσεις της Ε.Ε και των ενδιαφερόμενων κρατών-μελών με την κυβέρνηση του Καναδά και την κατασκευάστρια εταιρεία (ήδη από το 2021) για την συνολική προμήθεια 24 Canadair σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε κοινό επιχειρηματιών στο Economic Club of Canada, στο Τορόντο, όπου έχουν μιλήσει στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Bill Clinton.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα και μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, το σταθερό πολιτικό και επενδυτικό περιβάλλον και τη νέα σελίδα που έχει ανοίξει μετά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν σημαντικές στα χρόνια της κρίσης, αλλά ακόμη το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων του Καναδά στη χώρα μας βρίσκεται πίσω σε σχέση με την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση και η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με ομάδα Καναδών επενδυτών που εκπροσωπούν τράπεζες, επενδυτικούς φορείς, εταιρείες ακινήτων και Logistic centers. Ο Καναδάς είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει ακόμα ευρύ πεδίο για επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υποδομών, των logistic centers και των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com