Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το διεστραμμένο σιωνιστικό καθεστώς θα τιμωρηθεί, λέει ο Αλί Χαμενεΐ

Η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ

by Times Newsroom

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Μαζική επίθεση του Ιράν με δεκάδες drones και πυραύλους Κρουζ εναντίον του Ισραήλ – Θα απαντήσουμε άμεσα, λέει ο Νετανιάχου

Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ισραηλινές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ιρανικά μέσα έχουν εκτοξευτεί και πύραυλοι Κρούζ από το έδαφος όμως του Ιράκ και στόχος είναι και αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος. Ο Τζο Μπάιντεν -ο οποίος επέστρεψε εκτάκτως στην Ουάσινγκτον- ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Όπως ανακοινώθηκε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν.

To IDF επιβεβαίωσε την επίθεση λέγοντας πως τα drone αυτά θα αναχαιτιστούν από τον ισραηλινό στρατό και με την βοήθεια των Αμερικανών και συνέστησε στον κόσμο να βρει καταφύγιο στα καταφύγια.

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ

Ιρανικά drones Shahed-136

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαιώσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικαλούμενο ιρανικές πηγές.

Το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν ανακοίνωσε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

Νετανιάχου: «Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο»

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με διάγγελμά του δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για άμεση επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», αναφέρει.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Το αεροπλάνο του Νετανιάχου απογειώθηκε για πρώτη φορά

Σύμφωνα με του Times of Israel, τα «Φτερά της Σιών», απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ. Το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ επίσημα.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένου συναγερμού στο Ισραήλ για μια ιρανική επίθεση στη χώρα. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έχουν εκτιμήσει ότι το Ιράν πιθανότατα θα προσπαθήσει να στοχεύσει στρατιωτικές υποδομές και όχι πολιτικές τοποθεσίες.

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του εσπευσμένα μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Έκλεισαν σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Ισραήλ

Στο μεταξύ οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ έδωσαν εντολή νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου να μην ανοίξουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από την Κυριακή (14/4). Παράλληλα, ανακοίνωσαν την ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com